Αυτοψία Χαρδαλιά στο συντονιστικό κέντρο της Περιφέρειας ενόψει ευρωεκλογών

0

«66 Δήμοι, 8 εκλογικές περιφέρειες, 3 εκατ. ψηφοφόροι, 4.648 εκλογικά τμήματα – Όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας σε πλήρη και διαρκή ετοιμότητα», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς

Αυτοψία στο συντονιστικό κέντρο που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής 9 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επιθεώρησε τους χώρους που φυλάσσεται το εκλογικό υλικό και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν πυρετωδώς για περισσότερο από έναν μήνα, ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις προσπάθειές σας όχι μόνο στην προετοιμασία των εκλογών, αλλά και για τις μικρές και μεγάλες μάχες που δίνετε κάθε μέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής και εξήρε το επίπεδο ετοιμότητας όλων όσοι συνέβαλαν στο σύνθετο αυτό -όπως το χαρακτήρισε- εγχείρημα που συντονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά την αυτοψία του στο συντονιστικό κέντρο, ο κ. Χαρδαλιάς συνομίλησε με τους υπαλλήλους που επωμίστηκαν τη διανομή των σάκων με τα ψηφοδέλτια και με την προβλεπόμενη γραφική ύλη στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, καθώς και με εκείνους που έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μεταδοθούν μεθαύριο, άμεσα και απρόσκοπτα, τα τελικά αποτελέσματα στο Υπουργείο Εσωτερικών από τους Δήμους όλης της Αττικής. Ενημερώθηκε, επίσης, για το ειδικό πληροφοριακό σύστημα «ΙΡΙΔΑ 2.0», το οποίο το βράδυ των εκλογών θα λειτουργεί επικουρικά, στον χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ως παράλληλη δικλείδα ασφαλείας για την Αττική, καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταδίδουν στο Υπουργείο τα επίσημα αποτελέσματα μέσω ειδικής εφαρμογής, με τη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης SRΤ.

Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής: «Όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία και οργανωτική αρτιότητα. Χθες έγινε η γενική δοκιμή όπου λύθηκαν επί τόπου μικρές και μεγάλες απορίες των 650 υπαλλήλων της Περιφέρειας που έχουν επιστρατευτεί. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, το προσωπικό επιδεικνύει για μια ακόμη φορά υποδειγματικό επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, γεγονός που μας δημιουργεί την πεποίθηση πως όλα θα κυλήσουν ομαλά κατά τη διάρκεια της μεθαυριανής εκλογικής αναμέτρησης. Στην Περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη της Χώρας, περιλαμβάνονται 8 εκλογικές περιφέρειες, το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 3.011.370 ψηφοφόρους και έχουν συσταθεί 4.648 εκλογικά τμήματα στους συνολικά 66 Δήμους μας, που εφοδιάστηκαν εγκαίρως με επαρκές υλικό, για την υποστήριξη της διαδικασίας. Είμαστε εδώ, για να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις και στα εγχειρήματα με επιτυχία.

Είναι σημαντικό να τονίσω πως έχουμε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη δυσκολία προκύψει την ημέρα των εκλογών. Το συντονιστικό κέντρο μας είναι πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο, έτοιμο να παρέχει άμεση υποστήριξη και να διασφαλίσει την ομαλή ροή της διαδικασίας, από την έναρξη της ψηφοφορίας έως και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, πάντα σε αγαστή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών».

Ο κ. Χαρδαλιάς κατέληξε: «Σε αυτή τη σημαντική στιγμή για τη Δημοκρατία μας, καλώ όλους τους πολίτες της Αττικής να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η συμμετοχή μας δεν είναι απλά δικαίωμα, είναι καθήκον προς τη Δημοκρατία και το μέλλον της Ευρώπης. Κάθε ψήφος μετράει, ισχυροποιεί τη φωνή της χώρας μας και διαμορφώνει το αύριο, τόσο της πατρίδας μας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευσαν οι Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Ζώμπος, Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου και Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού Θανάσης Αυγερινός, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Σελίμης και η Ειδική Γραμματέας Έλενα Ράπτη.

Επισημαίνεται ότι με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εκλογική νομοθεσία, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς τηλεδιάσκεψη με στελέχη και των 66 Δήμων του Νομού Αττικής. Στη σύσκεψη, που διενεργήθηκε με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην μετάδοση των αποτελεσμάτων της Κυριακής και λύθηκαν απορίες που τέθηκαν από εκπροσώπους φορέων του Α’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την αυτοψία στο συντονιστικό κέντρο της Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τα μέλη της Διοίκησης του ΣΕΦ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας