Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια μέρα για την τρίτη Ηλικία

0

Στη δήλωσή του ο Γιώργος Πατούλης αναφέρει:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία να τιμήσουμε τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας για την σημαντική προσφορά τους στην κοινωνία αλλά και στην ελληνική οικογένεια. 

Στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, οφείλουμε πολλά και αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας να ακούμε τις ανάγκες, τα προβλήματά τους και να είμαστε δίπλα τους έμπρακτα και ουσιαστικά, αναγνωρίζοντας τα υλικά και πνευματικά εφόδια που μας έδωσαν αλλά και τον δημιουργικό ρόλο που έχουν στη σύγχρονη κοινωνία.

Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δε θα ήταν δυνατό να κρατήσουμε ζωντανά τα ήθη και τις αξίες του ελληνισμού τα οποία αποτελούν μια ισχυρή παρακαταθήκη για εμάς και είναι καθήκον μας να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει ως προτεραιότητα τη δρομολόγηση σειράς δράσεων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, με έμφαση στην πρόληψη στον τομέα της υγείας αλλά και στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσής τους προκειμένου να ενισχύσουμε σημαντικά το δίχτυ ασφαλείας γύρω τους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους με ολοένα και πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και της ποιότητας της ζωής τους.

Στους ηλικιωμένους αξίζει να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας καθώς αποτελούν πηγή ζωής και έμπνευσης για τις νεότερες γενιές».