Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης του Κινδύνου των Καταστροφών

0

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μείωσης του Κινδύνου των Καταστροφών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι η κλιματική αλλαγή μετασχηματίστηκε σε κλιματική κρίση και αυτό γίνεται αντιληπτό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διαπίστωση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια  διαφορετική προσέγγιση στο τρόπο διαχείρισης του προβλήματος.

 Τα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης καταδεικνύουν ότι η Περιφερειακή Διαχείριση μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τη βελτίωση του συστήματος της Πολιτικής Προστασίας, καθώς  η πολιτική προστασία πρέπει να σχεδιάζεται, να εξοπλίζεται, να υλοποιείται και να παρεμβαίνει, προληπτικά και κατασταλτικά, με βάση τις τοπικές και περιφερειακές ιδιομορφίες.

Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας, βασισμένο στην Περιφερειακή Διαχείριση, με έμφαση στην πρόληψη και στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων. Παράλληλα οφείλουμε να θέσουμε ως πρώτη προτεραία μας τις πράσινες πολιτικές. Οι δραματικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης μας ωθούν να κινηθούμε πιο στοχευμένα και ταχύτερα.

 Για το λόγο αυτό στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε εντατικοποιήσει μια σειρά έργων, όπως τα αντιπλημμυρικά, ενώ εδώ και καιρό λειτουργεί το Παρατηρητήριο καθαρισμού ρεμάτων και παράλληλα υλοποιούμε δράσεις για το περιβάλλον, την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τα βιοαπόβλητα».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας