Γ. Πατούλης: «Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στον ευάλωτο πληθυσμό και χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης»

0

Αυστηρή επιτήρηση των προληπτικών μέτρων που έχει εφαρμόσει έγκαιρα η Περιφέρεια Αττικής στα Γηροκομεία και τις Μονάδες Φροντίδας Υγείας, συστήνει ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης

Την ανάγκη αυστηρής επιτήρησης των προληπτικών μέτρων και οδηγιών που έχει συστήσει πολύ έγκαιρα η Περιφέρεια Αττικής για τα Γηροκομεία και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με στόχο την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της Αττικής από τον kορωνοϊό, υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ακόμη οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο τεθεί σε εφαρμογή ο Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε τον περιορισμό ή και την απαγόρευση του επισκεπτηρίου, μέτρο το οποίο στην πλειοψηφία τους οι οίκοι ευγηρίας και οι μονάδες φροντίδας του λεκανοπεδίου τήρησαν με συνέπεια, με αποτέλεσμα να μην έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα μόλυνση εντός των οίκων ευγηρίας, των γηροκομείων και όλων των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης ζήτησε να υποστηριχθούν οι ΜΦΗ του λεκανοπεδίου με υγειονομικό υλικό προστασίας, γάντια, απολυμαντικά και μάσκες για την προστασία περιθαλπόμενων ηλικιωμένων, όσο και του ιατρικού προσωπικού, και για τη μη διασπορά κρουσμάτων από και προς την κοινότητα και έχει συστήσει στο νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται στις Μονάδες να λαμβάνουν ενισχυμένα μέτρα προστασίας και να τηρούν αυστηρά όλες τις ενδεικνυόμενες προφυλάξεις.

Με συνεχείς οδηγίες από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την διοίκηση και τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ομπρέλας προστασίας, καθοδήγησης και επιτήρησης των συγκεκριμένων χώρων, που αποτελούν εστίες έξαρσης κρουσμάτων στις ομάδες υψηλού κινδύνου μεγάλων ηλικιών.

Τέλος με ειδικό έγγραφο προς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα, ο Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε το σχεδιασμό και την άμεση διενέργεια δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου σε όλους τους οίκους ευγηρίας, τα γηροκομεία και τις μονάδες φροντίδας, χαρακτηρίζοντάς την ανάγκη «υπερεπείγουσα».

Συνολικά σήμερα , οι μονάδες ημερήσιας φροντίδας σε όλη την Περιφέρεια Αττικής είναι 114 και οι μονάδες που βρίσκονται υπό καθεστώς αδειοδότησης, αλλά απευθύνεται σε αυτές με αντίστοιχη μέριμνα η Περιφέρεια Αττικής, γιατί επίσης φιλοξενούν ηλικιωμένους, είναι 15.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας