Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας είναι η ισότιμη διασφάλιση της υγείας όλων των πολιτών»

0

Πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη να εξεταστεί η πιθανότητα αναστολής της λειτουργίας των ειδικών σχολείων και όλων των δομών φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία, για την καλύτερη προστασία τους από τον κορωνοϊό

Με στόχο την καλύτερη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των ατόμων με αναπηρία από τον κορωνοϊό, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ζητά από την πολιτεία να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας των ειδικών σχολείων και όλων των δομών φιλοξενίας των ατόμων με αναπηρία.

Παράλληλα ζητά να προβλεφθούν μέτρα για τη διευκόλυνση των γονέων και των φροντιστών των ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να απέχουν από την εργασία τους και να παραμείνουν σπίτι για τη φροντίδα των ατόμων αυτών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Για την καλύτερη προστασία των ατόμων με αναπηρία από τον κορωνοϊό, οφείλουμε να ενισχύσουμε τα μέτρα πρόληψης, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ένα μεγάλο ποσοστό εξ΄αυτών ενδέχεται να αντιμετωπίζουν και άλλες παθήσεις, γεγονός που τους καθιστά περαιτέρω ευάλωτους. Προτεραιότητά μας είναι η ισότιμη διασφάλιση της υγείας όλων των πολιτών».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας