Γραμμή βοήθειας για την άνοια 1102 από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ

0

Τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102, η οποία δημιουργήθηκε από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ ανακοίνωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Π. Σακκά

Γ. Πατούλης: «Σήμερα ερχόμαστε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά σε πολίτες τρίτης ηλικίας, υποστηρίζοντας τη Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια. Προτεραιότητά μας η διατήρησης της υγείας όλων των πολιτών και η διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Π. Σακκά: «Στόχος μας κανένα άτομο με άνοια στην Ελλάδα, όπου κι αν ζει, να μην μένει χωρίς ενημέρωση και υποστήριξη»

Τη δημιουργία της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102 από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ, ανακοίνωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η  Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, Π. Σακκά σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν από κοινού.

Παρέμβαση έκανε η Υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη ενώ συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Μ. Αϊδίνη.

Η γραμμή πλαισιώνεται από εξειδικευμένους σύμβουλους / επαγγελματίες υγείας, γιατρούς νευρολόγους και ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχουν άμεσα ενημέρωση, καθοδήγηση, συμβουλές και διασύνδεση και απευθύνεται σε:

  • Άτομα με προβλήματα μνήμης
  • Ευρύ κοινό
  • Φροντιστές – Οικογένεια & φίλοι ατόμων με άνοια
  • Επαγγελματίες Υγείας

Η Γραμμή Βοήθειας 1102 λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-19:00 (εκτός αργιών). Παράλληλα με την τηλεφωνική επικοινωνία, παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω livewebchat. Επιπλέον, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει email στο [email protected] ακόμη και εκτός ωραρίου και ο εξειδικευμένος σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί του.

Τη Συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν και ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία εκτός από τους Δημοσιογράφους, Δήμαρχοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί και εκπρόσωποι διευθύνσεων Υγείας Δήμων απ΄όλη την Ελλάδα.

Γ. Πατούλης: «Στις προκλήσεις της πανδημίας απαντάμε, έχοντας ως προτεραιότητα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας»

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως για την Περιφέρεια Αττικής η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας  του πολίτη αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα και σ΄αυτό το πλαίσιο διέτρεξε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί εστιάζοντας στις εξής:

  • Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος 20 θεματικών πεδίων πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ., εκ των οποίων ένα από αυτά αφορά στην Άνοια.
  • Δημιουργία Κοινοτήτων Φιλικών για την Άνοια για όλους τους Δήμους της Αττικής μας ώστε οι άνθρωποι που νοσούν να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους, να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους.
  • Εντάχθηκε στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα των ΚΕΠ Υγείας το νόσημα της Άνοιας. Προσφέρεται λοιπόν, παράλληλα στο δημότη ένας σύγχρονος Ιατρικός Φάκελος-Λογισμικό στο οποίο μπορεί να εγγραφεί και να ενημερώνεται για τις προληπτικές του εξετάσεις, καθώς και για την επανεξέταση του τόσο σχετικά με την Άνοια, όσο και για επιπλέον 10 νοσήματα.

«Σήμερα ερχόμαστε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στους πολίτες τρίτης ηλικίας, υποστηρίζοντας τη Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, μέσω της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, δίνοντας στους ανθρώπους που νοσούν και τους φροντιστές τους, τη δυνατότητα εύκολα και άμεσα να απευθυνθούν σε εξειδικευμένους συμβούλους / επαγγελματίες υγείας, γιατρούς. Μέριμνά μας η διατήρηση της υγείας όλων των πολιτών και η διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας