Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σέβεται τη νομιμότητα και το θεσμικό της ρόλο

0

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σέβεται και τιμά τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της και συνειδητά δεν παρενέβη, στη σημερινή διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ο τρόπος που διεξήχθησαν οι εκλογές, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δεν αποφασίσθηκε από τη Διοίκηση της Περιφέρειας, αλλά από τα αρμόδια Υπουργεία, με την έκδοση συγκεκριμένης ΚΥΑ  η οποία ρητώς απαγορεύει τη δια ζώσης διενέργεια εκλογών ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια, σε περίπτωση που οι εκλογείς υπερβαίνουν τους εκατόν πενήντα, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών και η διαδικασία διεξάγεται ηλεκτρονικά.

Μάλιστα όπως επισημαίνει και σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, αν η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν εφάρμοζε την ΚΥΑ και επέτρεπε να διεξαχθούν οι εκλογές με άλλον τρόπο εκτός της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ουσιαστικά θα παρανομούσε και οι εκλογές πιθανόν να ακυρώνονταν.

Αποφασίσαμε να σεβαστούμε τη νομιμότητα και το θεσμικό μας ρόλο και να μην αποδεχθούμε την άποψη συγκεκριμένων παρατάξεων της αντιπολίτευσης που μας καλούσαν να παρανομήσουμε. Εμείς ως διοίκηση δεν παίζουμε στα ζάρια του λαϊκισμού, το θεσμό που υπηρετούμε.

Αν ο σεβασμός στο νόμο και τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων της Περιφέρειας, αποτελεί για κάποιους θεσμική εκτροπή και “μαύρη μέρα” για την Περιφέρεια, τους απαντάμε ότι θεσμική εκτροπή και έλλειμμα σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες αποτελεί η δική τους ανεύθυνη κι απαράδεκτη στάση. Δεν μας αγγίζουν ούτε οι ύβρεις, ούτε τα ψέματα τους, ούτε οι παράνομες πρακτικές τους.

Επιπλέον επαναλαμβάνουμε ότι κατά τη 14η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε την ημέρα υποβολής του αιτήματος Έκτακτης Σύγκλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου και συγκεκριμένα την 9/6/2021, το Σώμα απέρριψε με ισχυρή πλειοψηφία του αίτημα προς συζήτηση του θέματος που εισηγήθηκαν συγκεκριμένες παρατάξεις ως Εκτός Ημερησίας Διατάξεως.

Ας καταλάβουν καλά ότι δεν θα επιτρέψουμε ο κομματικός ακτιβισμός και ο ανεύθυνος λαϊκισμός να υποκαταστήσουν τη δημοκρατική λειτουργία της Περιφέρειας και των συλλογικών της οργάνων. Μαθήματα δημοκρατίας από αποτυχημένους πολιτευτές κι ανεύθυνες πολιτικές και κοινωνικές μειοψηφίες δε δεχόμαστε.

Ευτυχώς πολύ σύντομα, με την εφαρμογή του νέου εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα κλείσουν οριστικά και οι “κερκόπορτες” που σκόπιμα κάποιοι άνοιξαν, για να οδηγήσουν σε διάλυση  τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, για να εξυπηρετήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα.

Ως τότε, θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα και τη δημοκρατία. Τόση δημοκρατία, που δεν θα την αντέξει ο ολοκληρωτικός τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς σας.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας