Η προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών της Αττικής βρίσκεται σήμερα σε καλά χέρια – Απάντηση του Γ. Πατούλη στην Ρ. Δούρου

0

Προφανώς η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρ. Δούρου θεωρεί λωτοφάγους τους πολίτες της Αττικής, όταν τολμά να ισχυρίζεται πως εξαιτίας των χειρισμών της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, απειλείται η δημόσια υγεία των κατοίκων.

Δυστυχώς γι’ αυτήν, η πραγματικότητα τη διαψεύδει.

Ο τρόπος που διαχειρίστηκε την πρωτοφανή πανδημία του κορωνοϊού η σημερινή Διοίκηση και το προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, αποδείχθηκε απόλυτα πετυχημένος. Τόσο σε επίπεδο πρόληψης και οργάνωσης, όσο και σε επίπεδο καθημερινής διαχείρισης, ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Σχεδιάσαμε και προσφέραμε πλήθος νέων υπηρεσιών που έτυχαν της αποδοχής δεκάδων χιλιάδων πολιτών, κάθε ηλικίας.

Με την ίδια υπευθυνότητα και μεθοδικότητα διαχειριζόμαστε και το ζήτημα των ψεκασμών των κουνουπιών, για την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου. Αξιοποιούμε σύγχρονα μέσα και αναπτύσσουμε συνεργασίες με έγκυρους επιστημονικούς φορείς, ώστε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Ας μην ανησυχεί λοιπόν η κα Δούρου για τη δημόσια υγεία με αστήρικτες δηλώσεις και ανεύθυνες καταγγελίες. Αν είχε μάλιστα δείξει στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θητείας της, την ίδια ευαισθησία, η Αττική δεν θα είχε ζήσει σε πολλά επίπεδα την υποβάθμιση που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε.

Ας γνωρίζει η κα Δούρου ότι σήμερα, η προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών της Αττικής, βρίσκεται σε καλά χέρια.

Η ανακοίνωση της κ. Δούρου έχει ως εξής:

«Οι πολίτες της Αττικής, ενώ υφίστανται τη δοκιμασία του κορωνοϊού, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμη απειλή: τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα σοβαρά λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Απέναντι σε αυτή την απειλή οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται απροστάτευτοι ύστερα από τις μη – απαντήσεις της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στα 10 συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε με ερώτησή της η Δύναμη Ζωής στις 23 Απριλίου», σύμωνα με την επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής», Ρένα Δούρου.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση «η Διοίκηση της Περιφέρειας επιβεβαίωσε την καθυστέρηση των ψεκασμών στην κρίσιμη περιοχή για τη Δυτική Αττική, του καλαμιώνα της Ψάθας, με το Δελτίο Τύπου της 13ης Μαΐου 2020, όπου μεταξύ άλλων γίνεται και αναφορά στη χρήση drones για τους ψεκασμούς. Όμως η, σκληρή για τη Διοίκηση και απειλητική για τους πολίτες, αλήθεια είναι ότι οι καλαμιώνες είναι ακόμη εκεί και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η κουνουποκτονία καθώς η κοπή των καλαμιών προγραμματίζεται για τον… Ιούνιο, λόγω της ανικανότητας της Διοίκησης να προχωρήσει στην ανάθεση αυτού του έργου. Το γεγονός ωστόσο δεν μπορεί να καλύψει την ολιγωρία στη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων σε επίπεδο Περιφέρειας, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των πολιτών – πχ καθυστέρηση στην υλοποίηση των νυμφοκτονιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Η ανησυχία των πολιτών της Αττικής είναι εύλογη γιατί τα ερωτήματα που έχει καταθέσει η ΔΖ παραμένουν αναπάντητα, παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια της Διοίκησης να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις με εξαγγελίες για… “Παρατηρητήριο Ψεκασμών” και ανακοίνωση συνεργασίας με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, που ήδη είχε ξεκινήσει από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής από το 2015! Εξαγγελίες που αφορούν στο μέλλον ενώ σήμερα οι πολίτες από την Πεντέλη ως τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, καλούνται να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια.

Τα ερωτήματα αφορούσαν, πέρα από το ανοικτό θέμα της Ψάθας, στον προγραμματισμό των ψεκασμών, τα συγκεκριμένα ποσά, τις συγκεκριμένες διαγωνιστικές διαδικασίες, τη χαρτογράφηση όλων των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, τους ελέγχους αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων που εφαρμόζονται, τη λειτουργία τεχνικών κλιμακίων της Περιφέρειας για τον έλεγχο της πορείας των ψεκασμών, με επαναπροσδιορισμό των παραμέτρων, τις ενέργειες για το συντονισμό των Δήμων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους καθώς και την ενημέρωση των πολιτών και τα μέτρα ατομικής προστασίας τους. Από τις μη – απαντήσεις της Διοίκησης επιβεβαιώνεται ότι πλην του προγράμματος της Δύναμης Ζωής, από τη σημερινή Αρχή δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη πρόνοια για το παρόν και το μέλλον».

«Δυστυχώς γίνεται φανερό ότι η Αττική είναι ανοχύρωτη απέναντι σε αυτή την σοβαρή απειλή της υγείας των πολιτών. Αποδεικνύεται ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών που απαιτεί η προστασία της δημόσιας υγείας. Οι μη – απαντήσεις της Διοίκησης και οι αόριστες εξαγγελίες που παραπέμπουν στο… μέλλον, πόρρω απέχουν από την άσκηση συγκεκριμένης πολιτικής με όρους αποτελεσματικότητας, διαφάνειας, προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Η υγεία των πολιτών δεν είναι άσκηση επί χάρτου, προς επικοινωνιακή χρήση. Είναι δέσμευση ζωής για τους πολίτες. Όπως έπραττε η «Δύναμη Ζωής» τόσο από τη θέση της Διοίκησης όσο και σήμερα από εκείνη της Αντιπολίτευσης. Ελέγχοντας και προτείνοντας λύσεις. Αναδεικνύοντας με αίσθηση ευθύνης, την αδιαφορία, την αβελτηρία και την αναποτελεσματικότητα μιας ιλουστρασιόν Διοίκησης, μακριά από τους πολίτες και τα προβλήματά τους»

 

 

η πηγή για την ανακοίνωση της κ. Δούρου είναι από το avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας