Μέσα σε 3 μήνες ολοκληρώθηκε η έκδοση 98.000 διπλωμάτων οδήγησης που εκκρεμούσαν επί 1,5 χρόνο, κατόπιν σχετικής παρέμβασης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

0

Γ. Πατούλης: « Τηρήσαμε τη δέσμευσή μας ότι θα βάλουμε τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών. Με συμμάχους μας τους εργαζόμενους, αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει βούληση, υπάρχουν και λύσεις»

Τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία των πολιτών οι οποίοι επί περίπου 1,5 χρόνο αδυνατούσαν να παραλάβουν τις άδειες οδήγησης τους εξαιτίας της στρεβλής νομοθεσίας, μπήκε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης 98.012 διπλωμάτων, κατόπιν παρέμβασης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική διεύθυνση μεταφορών της περιφέρειας Αττικής προκειμένου να ευχαριστήσει αλλά και να συγχαρεί τους εργαζόμενους για την υψηλή αίσθηση καθήκοντος που επέδειξαν, δουλεύοντας υπερωριακά και τα Σαββατοκύριακα, εδώ και 3 μήνες.

«Είμαι περήφανος για το στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης μεταφορών το οποίο συγχαίρω, καθώς ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας να υπερβούμε εαυτόν για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Μέσα σε 3 μήνες κάναμε όσα δεν έγιναν σε 1. 5 χρόνο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης και επέβλεψε τη διαδικασία, παραδίδοντας και ο ίδιος διπλώματα σε πολίτες.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος, Α. Αυγερινός, Μ. Κουρή, Σ. Αντωνάκου, Λ. Κεφαλογιάννη. Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Δ. Νάνου, Α. Λεωτσάκος, Β. Γιαννακόπουλος,  ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος ΚΤΕΟ Γ. Αγγελόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Δ. Μεταφορών της Περιφέρειας Η. Δόλγυρας, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής Κ. Λογοθέτης, ο σύμβουλος σε θέματα μεταφορών του Περιφερειάρχη Ε. Ματσούκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου εκκρεμούσαν κοντά στις 100 χιλιάδες υποθέσεις αδειών οδήγησης με συνέπεια να ταλαιπωρούνται έντονα πολίτες -κυρίως ηλικιωμένοι-, επαγγελματίες οδηγοί και εκπαιδευτές οδήγησης.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Πατούλης, απεύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους να εργαστούν συντονισμένα και πέραν του ωραρίου τους, με στόχο να έχει διεκπεραιωθεί η διαδικασία έως το τέλος του έτους, ο οποίος επετεύχθη.

Σήμερα ο μέσος χρόνος διεκπεραίωσης των αιτημάτων που υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών, πλέον ανέρχεται κατά μέσο όρο στον ένα με ενάμιση μήνα, από τους τέσσερεις μήνες και άνω στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του και απευθυνόμενος στο προσωπικό της Διεύθυνσης Μεταφορών ο κ. Πατούλης  ανέφερε χαρακτηριστικά: « Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου που πετύχαμε όλοι μαζί να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις μας. Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ταλαιπώρησε τους συμπολίτες μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας μιας παράλογης και στρεβλής νομοθεσίας,  είχαμε την υποχρέωση να δουλέψουμε σκληρά με άμεσα αντανακλαστικά και αποτελεσματικότητα, κάτι  το οποίο κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Συνεργαστήκαμε αποτελεσματικά με όλους τους υπαλλήλους, τους προϊσταμένους, τους διευθυντές και το γενικό διευθυντή μεταφορών Ηλία Δόλγυρα. Με σκληρή δουλειά και υπερωριακή απασχόληση καταφέραμε να επιλύσουμε την προβληματική αυτή η κατάσταση και να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις υπηρεσίες μας».

Παράλληλα ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι από τις αρχές  Ιανουαρίου εντάσσεται σταδιακά η  εξυπηρέτηση των  ΚΕΠ της Αττικής στο Τμήμα Εξυπηρέτησης ΚΕΠ που εδρεύει στον Κεντρικό Τομέα, το οποίο χαρακτήρισε μια καινοτόμα πρωτοβουλία με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε πρώτη φάση στο Τμήμα Εξυπηρέτησης ΚΕΠ θα ενταχθούν 19 ΚΕΠ, αυτά του Νοτίου Τομέα και των Δήμων Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης του Ανατολικού Τομέα. Σταδιακά θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών Η. Δόλγυρας ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την καθοδήγηση και την αποφασιστικότητα που επέδειξε στο ζήτημα, «βάζοντας τέλος σ΄ένα χάος» και εξήρε το φιλότιμο των εργαζομένων.

Παράλληλα υπογράμμισε πως με παρέμβαση της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το υπουργείο μεταφορών το προσωρινό δίπλωμα σε λίγες μέρες θα αποτελεί νόμο του κράτους με αποτέλεσμα να δοθεί,  οριστικό τέλος στη μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας