Παραμένει σε πλήρη επιφυλακή όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής λόγω της κακοκαιρίας

0

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος βρίσκεται σε επιφυλακή από χθες το βράδυ λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας, κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Η Περιφέρεια Αττικής καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας συνέδραμε με ειδικά μηχανήματα και προσωπικό στην αντιμετώπιση και διαχείριση έκτακτων αναγκών που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας από Δήμους, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και την Τροχαία.

Ειδικότερα διατέθηκαν πάνω από 80 μηχανήματα (χωματουργικά, αποφρακτικά, ειδικές αντλίες) για τις ανάγκες άντλησης νερών, καθαρισμών δρόμων από φερτά υλικά, αλλά και διάνοιξης κοιτών των ρεμάτων, όπου απαιτείτο.

Παράλληλα από πολύ νωρίς το πρωί βρίσκονταν με εντολή του κ. Πατούλη ειδικά μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής σε ρέματα και περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλο το εύρος της Περιφέρειας, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, όπου και αν απαιτηθεί.

Εισημαίνεται πως αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε όλη την Αττική θα είναι ανοικτές για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Παραμένουμε σε ετοιμότητα και διαρκή επαγρύπνηση, δίπλα στον πολίτη με στόχο την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειάς του.

Όλος ο  μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή όλη τη νύχτα και την αυριανή μέρα, μέχρι την εξασθένηση των καιρικών φαινομένων, προκειμένου να επέμβουμε όπου απαιτηθεί, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε και τις προληπτικές δράσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που επέδειξαν αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας