Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι: συνεχίζεται η μάχη κατά του κορωνοϊού

0

Επανέναρξη της διενέργειας ελέγχων ταχείας ανίχνευσης CoViD-19 (rapid tests), οι οποίοι αναβλήθηκαν λόγω των έντονων φαινομένων της κακοκαιρίας «Ελπίδα», που έπληξε πρόσφατα την Αττική.

Ειδικότερα, τα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πραγματοποίησαν με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, πάνω από 300 rapid tests (12 εκ των οποίων βρέθηκαν θετικά) σε επιλεγμένα σημεία, μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Τον συντονισμό της δράσης ανέλαβε ο επικεφαλής  του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), Γιώργος Στεφανάκος και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννης Κεχρής, ενώ στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Ν. Ιωνίας (σημείο ελέγχου) παρευρέθηκε και η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, καθώς και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανίχνευσης και απομόνωσης δυνητικών φορέων του ιού και ανάσχεσης της διάδοσής του, ο κ. Πατούλης σημείωσε τα ακόλουθα: «Σύσσωμος ο μηχανισμός της Περιφέρειας βρίσκεται στο πόδι. Η πρόσφατη κακοκαιρία ανέστειλε προσωρινά την ομαλή διεξαγωγή των ελέγχων, όμως η προσήλωσή μας στην ασφάλεια και την ευημερία όλων των πολιτών της Αττικής είναι δεδομένη. Συνεχίζουμε, λοιπόν, τις ουσιαστικές παρεμβάσεις, σε καθημερινή βάση, με γνώμονα την υγεία των συμπολιτών μας και τη μέγιστη δυνατή υγειονομική θωράκιση της Περιφέρειας».

Αντίστοιχα, ο Γ. Κεχρής, επεσήμανε τη συνεισφορά των δήμων και της Περιφέρειας στην ολιστική διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της, δηλώνοντας: «Θέλουμε οι πολίτες κάθε γειτονιάς να αισθάνονται προστατευμένοι και να αντιλαμβάνονται τις τοπικές και περιφερειακές αρχές ως σημαντικό πόλο ασφάλειας και υγειονομικής προστασίας. Ως φορείς συνοχής και ανθεκτικότητας. Παραμένουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή της μάχης και παράλληλα μεριμνούμε για την ορθή επιστημονική ενημέρωση, προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να χτιστεί το τείχος ανοσίας, που χρειάζεται η πατρίδα μας».

Τέλος, η κ. Θωμαΐδου με δηλώσεις της ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και διεμήνυσε, ότι η Δημοτική Αρχή κάνει ό,τι μπορεί για την προάσπιση της δημόσιας υγείας: «Η προστασία όλων των συνδημοτών μας και η διασφάλιση της υγείας τους αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκησή μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Γ. Κεχρή,  που από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται με πράξεις δίπλα στον δήμο μας, βοηθώντας μας να υψώσουμε ισχυρό ανάχωμα απέναντι στην υγειονομική κρίση. Από την πλευρά μας, κάνουμε ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, συνεχίζοντας τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού σε τοπικό επίπεδο και την επάνοδο της κανονικότητας».

Επισημαίνεται, ότι όσοι προσέλθουν για έλεγχο θα πρέπει να φορούν μάσκα και να έχουν διαθέσιμο τον ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους, ενώ όσοι είναι εμβολιασμένοι μπορούν να εκδώσουν βεβαίωση αποτελέσματος από το  https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-arnetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19.

Η δράση της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, με την εντατικοποίηση των σημείων ελέγχου σε όλη την Αττική.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας