Περίπου 70.000 μάσκες προσώπου για την προστασία από τον κορωνοϊό έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Αττικής

0

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητα και καθήκον μας είναι να συνδράμουμε στην καλύτερη προάσπιση της υγείας συμπολιτών μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους»

Άμεσα ανταποκρίθηκε η Περιφέρεια Αττικής στα αιτήματα Δήμων, υπηρεσιών και φορέων να τους παρασχεθούν μάσκες προσώπου με στόχο την καλύτερη προστασία του προσωπικού που δίνει καθημερινά μάχη για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των συμπολιτών μας, από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διατέθηκαν:

  • 50.000 προστατευτικές μάσκες προσώπου και 50.000 γάντια στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
  • 4.000 προστατευτικές μάσκες στην Άμεση Δράση για τις ανάγκες της υπηρεσίας
  • 3.500 προστατευτικές μάσκες στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τις ανάγκες της υπηρεσίας
  • 4.000 προστατευτικές μάσκες στους Ειδικούς Φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ για τις ανάγκες της ομάδας ΔΙΑΣ και των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας
  • 400 προστατευτικές μάσκες στο Δήμο Ιθάκης
  • 500 προστατευτικές μάσκες στο Δήμο Ηλιούπολης

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Προτεραιότητα και καθήκον μας είναι να συνδράμουμε στην καλύτερη προάσπιση της υγείας των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σε αυτό πλαίσιο ανταποκριθήκαμε άμεσα στα αιτήματα των Σωμάτων Ασφαλείας μας που καθημερινά είναι εκτεθειμένοι και επιτελούν τα καθήκοντα τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης και παράλληλα συνδράμουμε έμπρακτα στην καλύτερη προστασία του ιατρικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που υπερβάλλουν εαυτόν για την φροντίδα των συμπολιτών μας. Προμηθευόμαστε συνεχώς με υλικά προστασίας από τον κορωνοϊό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των φορέων και την άμεση κάλυψη των αναγκών τους.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει με όσα μέσα διαθέτει στην εθνική προσπάθεια για τη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας