Σε ύφεση η πυρκαγιά καίει ακόμα σε ένα μόνο μέτωπο- Ανυπολόγιστες οι καταστροφές

0

Δραματική εξέλιξη είχε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 3 Αυγούστου στη Βαρυμπόμπη. Μέχρι το βράδυ η φωτιά ήταν πια ανεξέλεγκτη ενώ μετά τη δύση του ηλίου όταν πλέον δεν μπορούσαν να πετάξουν τα εναέρια μέσα η κατάσταση ήταν ακόμα δυσκολότερη. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, που τις τελευταίες ημέρες έχουν δοκιμαστεί σε αμέτρητα περιστατικά κατάσβεσης,  με δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα, με τη συνδρομή από την Περιφέρεια, τους Δήμους, τον ΣΠΑΠ και εθελοντές έδωσαν πραγματική μάχη για να περιορίσουν την καταστροφή. Ωστόσο τα μέτωπα ήταν πολλά, οι θερμοκρασίες εξαιρετικά υψηλές και τα πάντα ήταν τόσο ξερά και εύφλεκτα που δυστυχώς οι απώλειες για άλλη μια φορά είναι τεράστιες. Αμέτρητες απώλειες ζώων, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, και δεκάδες αν όχι εκατοντάδες οικίες και καταστήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, της  Τετάρτης η φωτιά συνέχιζε να μαίνεται στη βόρεια Αττική με την εικόνα να είναι καλύτερη καθώς στη «μάχη» έχουν μπει ξανά και τα εναέρια μέσα.  Τα πύρινα μέτωπα εντοπίζονταν σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Τατόι, και σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, έχει μείνει μόλις ένα μεγάλο ενεργό και τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση.

Οι βασικές εστίες της φωτιάς εντοπίζονταν πέριξ του νεκροταφείου Κρυονερίου και στο Ρέμα της Χελιδονούς ενώ υπάρχουν και καμένες περιοχές μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης.

Σε δηλώσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κος Β. Κόκκαλης ο οποίος  για άλλη μια φορά στην πρώτη γραμμή των γεγονότων έδωσε τη μάχη για την κατάσβεση και τον έλεγχο της πυρκαγιάς τονίζει πως  «Από την πρώτη στιγμή με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στην Βαρυμπόμπη, συνδράμουμε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – Πυροσβεστική με 38 υδροφόρες, 12 πυροσβεστικά, 15 μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα καθώς και 5 λεωφορεία».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας