Στην απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης-Απένειμε το βραβείο περιφερειακού ρεπορτάζ

0

 Γ. Πατούλης: «Τιμούμε τους άξιους λειτουργούς του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και στηρίζουμε την προσπάθεια για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, που είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην 36η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Σαρόγλου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Μπότση Πάνος Καραγιάννης.

Ο κ. Πατούλης απένειμε το βραβείο Περιφερειακού Ρεπορτάζ με χορηγό την Περιφέρεια Αττικής, στη δημοσιογράφο Θώμη Παληού.

Το ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση απονέμει κάθε χρόνο Δημοσιογραφικά Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις και Ειδικά Βραβεία σε δημοσιογράφους που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες, σε οποιονδήποτε τομέα, σε εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, φωτορεπορτάζ και οι οποίοι διακρίθηκαν για τον σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ποιοτικής ενημέρωσης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε σχετικά: «Τιμούμε τους άξιους λειτουργούς του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και στηρίζουμε την προσπάθεια για την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, που είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους δημοσιογράφους που βραβεύθηκαν και  να τους ευχηθώ καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους».

Εκτός από τους δημοσιογράφους που τιμήθηκαν, ειδικές τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στο Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στην εφημερίδα “Καθημερινή” για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της και στον δήμο Κηφισιάς.

 

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας, η πρώην υπουργός Μ. Γιαννάκου, βουλευτές, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Νίκος Βούτσης και Απόστολος Κακλαμάνης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Πρόεδρος του Ομίλου Unesco Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη κ.α.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας