Στην επίσημη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας

0

Στην επίσημη εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, στο Λονδίνο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Τιμούμε τους Έλληνες της διασποράς που μεταλαμπαδεύουν τα ιδανικά και τις αξίες τους έθνους μας. Είναι η δύναμη και ο φάρος ελπίδας μας»

Στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο Λονδίνο με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Μητρόπολης Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στο πλαίσιο των σχετικών επετειακών εκδηλώσεων, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου του Συλλόγου Θυάτειρα κ. Γ. Παπαγιαννόπουλου.

 Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Θυάτειρα «Διεθνής Ένωση Φίλων Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας».

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού Α. Κατσανιώτης εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτας, ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και “ AMBASSADOR OF GOOD WILL” για τον πολιτιστικό και φιλανθρωπικό σύλλογο ΘΥΑΤΕΙΡΑ της ιεράς Αρχιεπισκοπής Μεγάλης Βρετανίας, Χ. Ρώμας, ο Διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Μ. Φραγκούλης.

 Με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ θερμά τον σύλλογο Θυάτειρα για την ωραία αυτή πρωτοβουλία, αλλά και για τη συνολική δράση και το έργο του, που στόχο έχει τη διάδοση και προβολή των αξιών του Ελληνισμού και των υψηλών μας ιδανικών του έθνους μας που είναι η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, ο πολιτισμός και η ορθόδοξη πίστη.

Τιμούμε τους Έλληνες της διασποράς που μεταλαμπαδεύουν τα ιδανικά τους έθνους μας, διαχρονικά σε όλη την υφήλιο.  Είναι η δύναμη και ο φάρος ελπίδας μας.

Σήμερα όμως τιμούμε τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης Θυατείρων, μιας εστίας προάσπισης της Ορθόδοξης πίστης, ανθρωπιάς και μέριμνας για όλο τον Ελληνισμό. Γιατί στη Μητρόπολη Θυατείρων, εδώ που χτυπά η καρδιά του πιο επιτυχημένου επαγγελματικά και πνευματικά κομματικού του Ελληνισμού στην Ευρώπη, είναι ο φωτεινός φάρος της μητέρας Πατρίδας που λάμπει σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η επέτειος ίδρυσης της Μητρόπολης συμπίπτει με την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αυτή η ταύτιση με τον έντονο συμβολισμό αποτυπώνει το πνεύμα του Ελληνισμού: Να ανοίγει δρόμους εκεί που όλα φαίνονται κατεστραμμένα, να ανασυντάσσεται από τα ερείπια, να συσπειρώνεται ξανά και να προχωρά με δύναμη στο μέλλον».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας