Στις δράσεις ευαισθητοποίησης του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

0

Στις δράσεις ευαισθητοποίησης του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος για την ανάδειξη του προβλήματος του κοινωνικού στίγματος που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: Χρέος μας να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που ζουν με τον ιό του HIV –Όχι στον κοινωνικό τους αποκλεισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συμμετείχε στη δράση που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος στην Αθήνα με κεντρικό σύνθημα «#ZeroStigma».

Στόχος της σχετικής εκστρατείας ενημέρωσης, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, ήταν η ανάδειξη του προβλήματος του κοινωνικού στίγματος που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή ημέρα δήλωσε:

«Είναι χρέος μας να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που ζουν με τον ιό του HIV. Οφείλουμε να τους προστατέψουμε με συγκεκριμένες πράξεις και να πούμε: ‘’Όχι στον κοινωνικό τους αποκλεισμό’’. Σεβασμός στη διαφορετικότητα σημαίνει σεβασμός στον άνθρωπο. Το HIV/AIDS αποτελεί πάνω απ’ όλα μια κοινωνική νόσος η οποία θα εκλείψει μόνο όταν καταφέρουμε όλοι οι πολίτες να ενημερωθούμε σωστά και να αποκτήσουμε περισσότερη γνώση, αλληλεγγύη και ανθρωπιά».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας