Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το Δήμαρχο Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλο

0

Γ. Πατούλης: «Συνεργαζόμαστε στενά με το σύνολο των Δημάρχων της Αττικής με στόχο την  ισότιμη ανάπτυξη και την υλοποίηση σημαντικών έργων προς όφελος των πολιτών»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Νικόλαο Μπάμπαλο, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με σημαντικά έργα  και υποδομές που απαιτούνται να υλοποιηθούν στην περιοχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα ο κ. Μπάμπαλος ζήτησε να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν σημαντικά έργα υποδομών. Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στο έργο υπογειοποιήσης της οδού Μ. Μερκούρη, στη διάνοιξη της Λ. Κύμης, στην υλοποίηση έργων ανάπλασης της Λ. Ηρακλείου, καθώς και στην ανέγερση κλειστών προπονητριών σε σχολεία του δήμου.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, αφού ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να είναι σε στενή συνεργασία με το δήμο για να προχωρήσουν τα έργα,  επισήμανε ότι προσωπική του βούληση είναι να υποστηρίξει έργα που θα βελτιώσουν την εικόνα των Δήμων και θα συμβάλουν στο να γίνουν πιο λειτουργικοί για τους πολίτες. Επιπλέον, τόνισε ότι στόχος του είναι η Περιφέρεια, μαζί με τους 66 δήμους της Αττικής, να υλοποιήσει δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν στην υγεία, στην πρόληψη, στην άθληση και στην ανακύκλωση.

Συγκεκριμένα επισήμανε: «Προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι για την επόμενη περίοδο να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ώριμων μελετών για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής. Για την υλοποίηση αυτού του αναπτυξιακού στόχου θα αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και για οριζόντιες δράσεις υπέρ των πολιτών σε όλο το Λεκανοπέδιο. Δήμοι, επιστημονικοί φορείς Εκκλησία και τοπικές κοινωνίες θα συνεργαστούμε στενά με κεντρικό στόχο την προαγωγή της πρόληψης στην υγεία, στην άθληση και στην ανακύκλωση».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας