Την περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Κέντρο

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα στη μάχη για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και τη μείωση των έμφυλων ανισοτήτων, στηρίζοντας έμπρακτα Δομές όπως το ΚΕΘΙ, που παρέχουν σπουδαίο κοινωνικό έργο»

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα, για συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) το οποίο λειτουργεί με συγχρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ Θεοδοσία Τάνταρου-Κρίγγου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για τις υπηρεσίες που παρέχονται σε γυναίκες που χρήζουν στήριξης σε διάφορα επίπεδα και τον ευχαρίστησαν για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευε η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» Μαρία Γιαννίρη, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Σ. Νικολαρόπουλος.

Το ΚΕΘΙ, μέσω των δύο Συμβουλευτικών Κέντρων που λειτουργούν σε Αθήνα και Πειραιά παρέχει μέχρι σήμερα υπηρεσίες υποστήριξης σε περισσότερες από 6.000 γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων, μέσω 16.000 συνεδριάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί γι΄αυτό το σκοπό. Ειδικότερα παρέχονται δωρεάν συμβουλές και υπηρεσίες ενημέρωσης και κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής στήριξης, ενώ λειτουργούν και ξενώνες για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών.

Παράλληλα το Κέντρο συμβάλλει στην παραγωγή επιστημονικής και ερευνητικής γνώσης προκειμένου να αξιοποιήσει τη γνώση αυτή και να προτείνει πολιτικές και δράσεις που να προωθούν την ισότητα των φύλων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το λειτούργημα που επιτελούν και επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επισκέφθηκα τα γραφεία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, όπου με την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχα την ευκαιρία να κάνω μία ιδιαίτερα γόνιμη συζήτηση και να ενημερωθώ ενδελεχώς για το σπουδαίο κοινωνικό έργο και λειτούργημα που επιτελούν, με τη συγχρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Σ΄αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω πως η χρηματοδότηση που μέχρι στιγμής παρέχεται μέσα από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 θα ενισχυθεί στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 με στόχο να στηριχθεί περαιτέρω το σημαντικό έργο του Κέντρου για τη στήριξη των γυναικών και τη διασφάλιση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων αλλά και την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και κακοποιητικών συμπεριφορών. Αντιλαμβανόμαστε τις νέες κοινωνικές προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση σε σχέση με τα κρίσιμα ζητήματα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και γενικότερα  της μείωσης των έμφυλων ανισοτήτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής θα είναι συνεχώς παρούσα στη μάχη για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και τη μείωση των έμφυλων ανισοτήτων, στηρίζοντας έμπρακτα Δομές όπως το ΚΕΘΙ, που παρέχουν σπουδαίο κοινωνικό έργο. Έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας αλλά σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα εργαστούμε σκληρά».

Η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ Θεοδοσία Τάνταρου-Κρίγγου σημείωσε τα εξής:

«Ευχαριστούμε πολύ για τη σημερινή σας παρουσία εδώ και το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για τις δράσεις του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Αμφότεροι, όπως προείπαμε, δεσμευόμαστε για τη συνεχή συνεργασία για την επίτευξη του κοινού μας στόχου που δεν είναι άλλος από την ισότητα των φύλων και τη στήριξη των γυναικών και, μέσα στα πλαίσια του ΠΕΠ, θυμάτων έμφυλης βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων.