Ξεκινούν σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής εργασίες συντήρησης οδοστρώματος σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, προϋπολογισμού 2.4 εκ. ευρώ

0

Γ. Πατούλης: «Εκσυγχρονίζουμε το οδικό δίκτυο στον Πειραιά μας, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια και τη λειτουργική μετακίνηση των πολιτών»

Ξεκινούν από απόψε το βράδυ από την Περιφέρεια Αττικής, εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του οδοστρώματος, σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Πειραιά.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στο πλαίσιο του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΟΔ, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.ΔΙ.Μ.Υ.» και είναι προϋπολογισμού 2.400.000,00€.

Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο και θα πραγματοποιούνται τις νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε να προκληθεί όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση στη διεξαγωγή της  κυκλοφορίας.

Αντικείμενο του έργου είναι η συστηματική τμηματική και εκτεταμένη συντήρηση της επιφάνειας κυκλοφορίας, του οδικού δικτύου ΠΑΟΔ Πειραιά, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα στις εξής οδούς:

  • Κόνωνος από Ακτή Καλλιμασιώτη έως Ομήρου Σκυλίτση.
  • Ομήρου Σκυλίτση από Κόνωνος έως Τζαβέλα.
  • Αλιπέδου από Κόνωνος έως Μικράς Ασίας.
  • Μικράς Ασίας από Εθνάρχου Μακαρίου έως Αλιπέδου.
  • Λ. Αθηνών-Πειραιώς από Πειραιώς έως Αθηνών.
  • Λ. Αθηνών-Πειραιώς από Αθηνών-Πειραιώς έως Κόνωνος και
  • τμήμα της Λεωφ. Ποσειδώνος έως Εθνάρχου Μακαρίου.

Στόχος των εργασιών είναι να αναβαθμιστεί το επίπεδο εξυπηρέτησης και η ασφάλεια των παραπάνω οδικών αξόνων. Ειδικότερα θα εκτελεσθούν εργασίες:

  • Συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος συνολικής επιφάνειας 50.000μ2.
  • Συντήρησης και βελτίωσης της οριζόντιας (διαγράμμιση) και κατακόρυφης (πινακίδες) σήμανσης.
  • Τροποποίησης της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης και υδροσυλλογής.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών οι οποίοι παρακαλούνται να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Αττική,  ξεκινάμε σήμερα τις εργασίες βελτίωσης των οδοστρωμάτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Πειραιά μας, του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε να επενδύουμε σ΄ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό δίκτυο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αντάξιο της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας