Γιώργος Κουμουτσάκος: Η πυξίδα δείχνει βόρεια

0

Στην κατάμεστη αίθουσα του Politia Tenis Club πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου η ομιλία του Βουλευτή Β’ Αθηνών και Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου.

Η ομιλία του, την οποία χαρακτήρισε πρώτο προσωπικό σταθμό μετά την παραταξιακή αφετηρία του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ, είχε τίτλο «Πυξίδα οι αρχές μας. Προορισμός μια περήφανη Ελλάδα».

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή συνάντηση ανθρώπων, αρχών, στόχων και ελπίδας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «μας ενώνει η αντίθεση στο χτες που τελειώνει. Μας ενώνει το αύριο που  ήδη είναι παρόν και μας προκαλεί. Μας ενώνει η πίστη σε μια Ευρώπη, λιγότερο γραφειοκρατική, περισσότερο πολιτική, πιο συνεκτική, πιο δημοκρατική, πιο κοινωνική.  Μας ενώνουν οι αρχές της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ένα κείμενο που κοιτάει μπροστά, ψηλά και καθαρά, που απαντά στις προκλήσεις που ορθώνονται μπροστά μας».

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών επεσήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών» και τόνισε «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τη γεωπολιτική σπουδαιότητα της χώρας μας».

Ως προς τους προσωπικούς του πολιτικούς στόχους ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε «αναλαμβάνω ξεκάθαρη δέσμευση. Να υπηρετήσω με όλες τις δυνάμεις μου τις κοινές μας αρχές και αξίες. Την ομοψυχία και την ενότητα των Ελλήνων.Tα εθνικά μας δίκαια. Όπως έκανα πάντα. Ως διπλωμάτης. Ως ευρωβουλευτής. Ως βουλευτής».

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν παρόντες ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Πρέσβυς κ. Πέτρος Μολυβιάτης, ο πρώην Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, καθηγητής Αργύρης Καρράς, ο πρώην Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Αρεοπαγίτης Φώτης Καϋμενάκης, οι Βουλευτές Ιωάννης Τραγάκης, Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Κουκοδήμος και Γιώργος Βαγιωνάς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος και του επιχειρηματικού κόσμου και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας