Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση και από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας

0
Υπογράφηκε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.
Να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ήταν το τελευταίο στη σειρά ιεραρχίας για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης η οποία είναι ανάμεσα σε τέσσερα συμβαλλόμενα μέρη (Δήμος Κηφισιάς, Κτιριακές Υποδομές, Περιφέρεια Αττικής τα άλλα τρία).
Το εμβληματικό αυτό έργο που κοσμεί τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Ερυθραίας έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και από ιδίους Πόρους του Δήμου.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μιχάλη Καυγαλάκη τις επόμενες ημέρες, θα υπογραφεί και η σύμβαση μεταξύ των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ και της αναδόχου εταιρείας για την έναρξη των εργασιών.
Μιλώντας για το θέμα ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Καυγαλάκης τόνισε: «Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας για την περιοχή μας, ένα ιστορικό σχολείο που αποτελεί και ένα ιστορικό τοπόσημο της Νέας Ερυθραίας, συνυφασμένο με ιστορία και παράδοση. Από το 2015 ολοκληρώσαμε τις μελέτες τόσο για το κτίριο όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο, ωρίμασε πλήρως το έργο και κατορθώσαμε το 2019 να το εντάξουμε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014-2020”. Όπως ορίζεται από τις μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης, προβλέπεται η ανακαίνιση και ανάδειξη του ιστορικού σχολείου, η κατασκευή νέας πτέρυγας και βέβαια η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε στο τέλος μιας τεράστιας προσπάθειας μεν, στην αρχή της εκτέλεσης ενός μεγάλου έργου δε, που θα εξυπηρετήσει ολόκληρη τη σχολική κοινότητα της Νέας Ερυθραίας. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που μου εμπιστεύτηκε ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο και βέβαια για την αμέριστη βοήθειά του».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας