Αντιπαράθεση για τον χώρο διεξαγωγής της ορκωμοσίας στην Αγ. Παρασκευή

0

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου έχει οριστεί να γίνει η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου κου Β. Ζορμπά και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο ο χώρος διεξαγωγής της ορκωμοσίας, που θα είναι η κεντρική πλατεία της πόλης έχει προκαλέσει διαξιφισμούς ανάμεσα στους δυο Δημάρχους, απερχόμενο και νεοεκλεγέντα, με ανταλλαγή ανακοινώσεως εκατέρωθεν.

Ειδικότερα ο κος Ι. Σταθόπουλος σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως:

«Πληροφορούμαστε ότι ο εκλεγείς Δήμαρχος Β. Ζορμπάς σχεδιάζει ώστε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Ενημερώνω ότι ο Β. Ζορμπάς δεν έχει επικοινωνήσει γι’ αυτό το θέμα με τη Δημοτική μας Κίνηση αλλά και με τις άλλες ούτε καν τηλεφωνικά. Επί της ουσίας του θέματος η πρώτη μας σκέψη είναι ότι επιδιώκει τη διοργάνωση «κομματικής» φιέστας. Δεν μπορούμε να βρούμε άλλη δικαιολογία. Αν όντως είναι θέμα χωρητικότητας κόσμου, η ορκωμοσία, που δεν είναι δημόσιο θέαμα για χειροκροτητές, άνετα μπορεί να γίνει στο εξαιρετικό αμφιθέατρο του Τεχνικού Λυκείου – ΤΕΛ πρ. Μπαρμπίκα ή και στο 2ο Γυμνάσιο, παρά το ότι εμείς επιμένουμε να γίνει στο Δημαρχείο, όπως έγινε επί έντεκα (11) Δημαρχιακές θητείες μέχρι τώρα στο Δήμο μας.

Σε κάθε περίπτωση έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν έχει καμιά διάθεση συναίνεσης. Εξάλλου από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου και μετά αποφεύγει οποιαδήποτε θεσμική συνάντηση».

Απαντώντας ο νέος Δήμαρχος κος Β. Ζορμπάς σημειώνει στην δική του ανακοίνωση πως «Εκπλήσσομαι με την ανακοίνωση του απερχόμενου δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, αν και δεν θα έπρεπε γνωρίζοντας την τακτική του. Όσον αφορά τον χρόνο και τον τόπο της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, τον έχω ενημερώσει εγώ προσωπικά έγκαιρα και δεν είχε καμία απολύτως αντίρρηση. Όπως έχουν ενημερωθεί και άλλοι αρχηγοί παρατάξεων. Το θέμα το γνωρίζει και το Τμήμα Δημοτικών Οργάνων που θα στείλει την πρόσκληση. Η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μια «γιορτή» των δημοκρατικών διαδικασιών και έτσι την αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι “κομματική φιέστα” όπως την αποκαλεί, ίσως κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού θα προσκληθούν όλοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων της εκλογικής μας περιφέρειας. Πέρα από αυτό, ο κ. Σταθόπουλος προσβάλλει και τους πολίτες όταν αποκαλεί “χειροκροτητές” αυτούς τους ίδιους που τους παρακαλούσε να τον ψηφίσουν. Δεν ξέρω γιατί βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις ο κ. Σταθόπουλος. Ας ρωτήσει κι ας απαντήσει στον εαυτό του. Ας προσπαθήσει τουλάχιστον να συγκρατηθεί, ο Δήμος έχει μπροστά πολλές προκλήσεις και δεν χωράνε προσωπικές πικρίες και εμπάθειες».

Στην αντιπαράθεση πήρε μέρος και ο κος Γ. Οικονόμου επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγ. Παρασκευή Νέα Αρχή» και δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως δεν ενημερώθηκε για τον τόπο διεξαγωγής της ορκωμοσίας.