Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής

0

Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως Ημέρα των Ζώων. Σκοπός της είναι η αφύπνιση του σεβασμού και της αγάπης προς όλα τα ζώα. Πρόκειται για μια διεθνή ημέρα δράσης που στοχεύει στη βελτίωση των προτύπων καλής διαβίωσής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οργάνωσε μια σειρά από δράσεις με ομιλίες σε σχολεία της πόλης μας.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό συνοδευόμενος από τη Λένα Μητροπία, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου. «Καλούμε όλους», τόνισε ο Δήμαρχος, «να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθειά μας για υγιέστερα ζώα και καθαρότερο περιβάλλον».

Ανάλογες επισκέψεις έγιναν επίσης:

  • στο 4ο Γυμνάσιο από την κτηνίατρο και πρώην Αντιδήμαρχο Ελευθερία Παπαδοπούλου,
  • στο 7ο Δημοτικό από την πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής Σύλβια Ζαχαριάδου και από την κτηνίατρο και πρώην Αντιδήμαρχο Ελευθερία Παπαδοπούλου,
  • στο 3ο Γυμνάσιο από την ειδική άμισθη σύμβουλο του Δημάρχου για θέματα περιβάλλοντος και πρασίνου Βάνα Ηλιάδου και
  • στο Χέλμειο από την πρώην δημοτική σύμβουλο Μαρία Ρεμπούτσικα.

Σε όλες τις ομιλίες τονίστηκε ότι η ευζωία και η φροντίδα των ζώων οφείλουν να είναι βασικές προτεραιότητες της πολιτείας και των κατά τόπους αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων. Η ορθή διαχείριση των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Είναι δεδομένο ότι στην κοινωνία που υπάρχουν υγιή ζώα υπάρχουν και υγιείς άνθρωποι.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κινείται αδιάκοπα προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμα και όταν οι εορτασμοί κοπάζουν.