Γιώργος Πατούλης: Μπορούμε να κάνουμε μια καλύτερη ζωή στην Αττική

0

Γιώργος Πατούλης: Μπορούμε να κάνουμε μια καλύτερη ζωή στην Αττική

Ζούμε στην Περιφέρεια Αττικής. Έναν τόπο που κουβαλά τις μνήμες αιώνων και αντανακλά ολόκληρη την ιστορία της πατρίδας μας, τα προβλήματά της, αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που έχουμε μπροστά μας. Η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας μας μπορεί να αποκτήσει ένα σύγχρονο και ελκυστικό πρόσωπο, διαμορφώνοντας καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης.

Σήμερα καλούμαστε να κάνουμε μία γενναία επανεκκίνηση. Να αλλάξουμε την αρνητική εικόνα, θέτοντας έναν τριπλό στόχο: Οικονομική μεγέθυνση, Κοινωνική συνοχή και Περιβαλλοντική προστασία.

Το σχέδιο μας για την ανάπτυξη της Αττικής, στηρίζεται σε 8 άξονες:

 1. Αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της Περιφέρειας.
 2. Διεκδίκηση νέων κι αξιοποίηση των υπαρχόντων ευρωπαϊκών κονδυλίων.
 3. Συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά και διεκδίκηση για εκτέλεση με πόρους του Κεντρικού Κράτους μεγάλων έργων και παρεμβάσεων στην Αττική.
 4. Σύνδεση του προγράμματος έργων της Περιφέρειας, με τα έργα που εκτελεί το Κράτος, ώστε να λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για την Αττική.
 5. Παροχή διευκολύνσεων και κινήτρων σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Αττική. Θεωρούμε αδιανόητο εμβληματικές επενδύσεις, όπως του Ελληνικού, να μην στηρίζονται με κάθε μέσο από την Περιφέρεια.
 6. Ανάληψη πρωτοβουλιών για εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.
 7. Ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, του πολιτισμού και των μνημείων της, με στοχευμένη τουριστική προβολή.
 8. Θέλουμε να δημιουργηθούν άνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας στην Αττική. Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί αν πέραν των έργων αναπτύξουμε ως Περιφέρεια συνέργειες με τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας κι επενδύσουμε σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία και ευεξία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

Ως επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας, θα προωθήσουμε ένα πρόγραμμα έργων, υπερτοπικού και τοπικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής,  που στόχο έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα των πολιτών.

Προτεραιότητές μας είναι 19 μεγάλες, εμβληματικές παρεμβάσεις:

 1. Η κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών αποβλήτων.
 2. Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, για να μην θρηνήσουμε ξανά απώλειες ζωών και περιουσιών.
 3. Η ολοκλήρωση των μελετών και της διαδικασίας οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων της Αττικής
 4. Η υλοποίηση προγράμματος ανάδειξης ποταμών και χειμάρρων της Αττικής, στη λογική του σύγχρονου αστικού σχεδιασμού που δεν θέλουν τα ποτάμια σκεπασμένα με τσιμέντο
 5. Η ανάπτυξη των υποδομών και των υπηρεσιών logistics, έτσι ώστε να παράγονται νέα προϊόντα στην Αττική και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
 6. Η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδιασμού του παράκτιου Μετώπου της Αττικής και των Νήσων, βάσει των αρχών της Αειφόρου Ανάπτυξης, του Γαλάζιου Τουρισμού και της Κυκλικής Οικονομίας.
 7. Η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διασφάλιση της συντήρησης του.
 8. Η ολοκλήρωση Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού και η σύνδεσή της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης.
 9. Η αναβάθμιση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (από τη σύνδεση με Δυτική Περιφερειακή έως το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού), σε λεωφόρο ελεύθερης ροής.
 10. Η σύνδεση της περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου
 11. Η επέκταση και ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης προς Εθνική Οδό Αθηνών– Λαμίας.
 12. Η υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος αναδάσωσης και δασοπροστασίας με τη φύτευση και συντήρηση τουλάχιστον 1.000.000 δέντρων σε όλη την Αττική, με στόχο να πρασινίσουν ξανά οι ορεινοί όγκοι και οι αστικοί χώροι του Λεκανοπεδίου.
 13. Η αναβάθμιση των λιμανιών Πειραιά, Λαυρίου και Ραφήνας.
 14. Η δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων φιλοξενίας κι ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.
 15. Η δημιουργία μιας σύγχρονης δομής, για την ολοκληρωμένη υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.
 16. H αξιοποίηση των Εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με διεξαγωγή αγώνων και mega αθλητικών events.
 17. Η ανάπτυξη δικτύου συγκοινωνίας με υδροπλάνα στα όρια της Περιφέρειας.
 18. Η κατασκευή και λειτουργία ενός Νέου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.
 19. Η στήριξη με ουσιαστικά μέτρα όσων ασχολούνται στην Αττική,  με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

Σημαντικό εργαλείο για την υλοποίηση της αναπτυξιακής ατζέντας μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα ζούμε σε ανθρώπινες πόλεις. Αυτό θα γίνει μέσα από την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους.

Έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορώ να κάνω έργο. Ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να δουλέψω για την Αττική και τους κατοίκους της. Δεν υπόσχομαι περισσότερα από όσα έχω τη δύναμη να υλοποιήσω, αλλά θα διεκδικήσω όσα μπορώ, για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Στην πράξη, όπως έκανα πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας