Νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου-Νέος Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ο Νίκος Χιωτάκης – Νέος Αντιπρόεδρος ο Βλάσσης Σιώμος

0

 

Με 205 ψήφους (έναντι 160 του δεύτερου συνυποψηφίου του) εξελέγη νέος Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ο Δήμαρχος Τρικκαίων κος Δ. Παπαστεργίου, στις εκλογές της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου, που διαδέχτηκε στο αξίωμα τον Περιφερειάρχη Αττικής κο Γ. Πατούλη.

Μετά την καταμέτρηση και την ανάδειξή του στην κορυφή της Ένωσης ο κος Δ. Παπαστεργίου δήλωσε πως «Διεξήχθη ένας σκληρός αλλά δίκαιος προεκλογικός αγώνας, καθώς και μια υποδειγματική εκλογική διαδικασία. Η Αυτοδιοίκηση έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να περάσει στην επόμενη ημέρα. Μια ημέρα, κατά την οποία θα κυριαρχεί η ενασχόληση με τα προβλήματα υποστελέχωσης των Δήμων, αλλά και με τα προβλήματα που προέκυψαν από τον εκλογικό νόμο. Μία ημέρα, κατά την οποία θα θέσουμε σε νέα βάση, τη θέση της Αυτοδιοίκησης ως προς την αποκέντρωση του κράτους, με περισσότερες και πιο άμεσες υπηρεσίες για τον πολίτη. Μια ημέρα, κατά την οποία, εκτός από την αυτονόητη εμπλοκή μας με την καθημερινότητα, θα ασχοληθούμε και με μεγαλύτερης βαρύτητας ζητήματα: η άμεση πρόσβαση σε αναπτυξιακά προγράμματα για τους Δήμους, είναι προτεραιότητα για την ουσιαστική πρόοδο κάθε περιοχής».

Κατά την ψηφοφορία στην οποία πήρε μέρος το 97% των εγγεγραμμένων, δηλαδή οι 511 από τους 528, οι Παρατάξεις έλαβαν ψήφους ως εξής:

Η παράταξη «ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έλαβε συνολικά 325 ψήφους κατακτώντας την αυτοδυναμία στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με 19 έδρες σε σύνολο 31 εδρών. Ακολουθεί ο Συνδυασμός «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Παύλο Γερουλάνο που κερδίζει 9 έδρες  και  91 ψήφους. Στην τρίτη θέση ήρθε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, που έλαβε 45 ψήφους και 3 έδρες. Στη συνέχεια η «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» με αιρετούς από τον χώρο της κεντροαριστεράς και επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας -Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης έλαβε 33 ψήφους και 2 έδρες. Τέλος, η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του ΚΚΕ, έλαβε 10 ψήφους και ο «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ» έλαβε 6 ψήφους και δεν κατάφεραν να κερδίσουν έδρα στο νέο Δ. Σ. της Ένωσης.

 

Νέος Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ο Νίκος Χιωτάκης

Νέος Αντιπρόεδρος ο Βλάσσης Σιώμος

            Ο Αντιδήμαρχος Πεντέλης και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Β. Σιώμος κατέκτησε την πρωτιά σε ψήφους για το Εποπτικό Συμβούλιο με τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κηφισιάς κος Ν. Χιωτάκη να είναι ο αμέσως επόμενος σε σταυρούς προτίμησης. Κατά τη συγκρότηση του Συμβουλίου σε Σώμα ο κος Ν. Χιωτάκης εξελέγει Πρόεδρος κάνοντας τις εξής δηλώσεις «Ευχαριστώ τις φίλες και φίλους αυτοδιοικητικούς για την εκλογή μου ως προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ! Εύχομαι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο μας!»

Νέος Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κος Β. Σιώμος ο οποίος κατά την προηγούμενη θητεία είχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Εποπτικό Συμβούλιο, μετά την εκλογή του δήλωσε πως «Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς από όλη την Ελλάδα, που μεταξύ εξαιρετικών συναδέλφων με εξέλεξαν πρώτο στο Εποπτικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε., αλλά και τους συναδέλφους που εξελέγησαν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο Εποπτικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. για την εμπιστοσύνη τους να μου αναθέσουν την Αντιπροεδρία του Εποπτικού Συμβουλίου.   Δεσμεύομαι να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταφέρει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής. Θέλω να ευχαριστήσω τέλος, τους συνεργάτες μου που πέρασαν ατελείωτες ώρες μαζί μου, τόσο στην προετοιμασία για αυτές τις εκλογές, όσο και κατά τη διάρκεια της περασμένης αυτοδιοικητικής θητείας, στην άσκηση των καθηκόντων μου.

Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και μία παραγωγική και δημιουργική θητεία».

 

 

 

           

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας