Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Β. Σιώμος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα Γ. Μπούσουλας

0

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχαν  ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και o Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής  του ΣΠΑΠ Γιάννης Μπούσουλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πάρα πολύ φιλικό κλίμα,  τα στελέχη του ΣΠΑΠ, ενημέρωσαν τον Υπουργό για τη λειτουργία του ΣΠΑΠ, καθώς και για την προσπάθεια που κάνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος  κατά την αντιπυρική περίοδο με τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βλάσσης Σιώμος έκανε αναφορά στη πρωτοφανή κακοκαιρία «Μήδεια» που έπληξε την Αττική και είχε ως αποτέλεσμα, την πρωτοφανή πτώση δέντρων σε διάφορα σημεία του Πεντελικού και σε περιαστικά άλση εντός του αστικού ιστού των Δήμων-Μελών του. Το γεγονός αυτό τόνισε, μας βρίσκει αντιμέτωπους με τεράστια  ποσότητα  καύσιμης ύλης,  με αποτέλεσμα   η φετινή αντιπυρική περίοδος για την περιοχή του Πεντελικού καθώς και για πολύ μεγάλο μέρος της Αττικής να προμηνύεται πως θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών. Διευκρίνισε φυσικά στον υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα πως ο ΣΠΑΠ, οι Δήμοι – μέλη του και η Περιφέρεια Αττικής κατέβαλαν και καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να διαχειριστούν όλο αυτό τον τεράστιο όγκο των δέντρων και κλαδιών, τα οποία πλέον έχουν μετατραπεί σε εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας εύφλεκτη βιομάζα, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει εστία πρόκλησης πυρκαγιών και μάλιστα σε κατοικημένες περιοχές. Τόνισε επίσης πως ο Σύνδεσμος έχει εξαντλήσει την επιχειρησιακή του ικανότητα σε μέσα και εξοπλισμό και πως δίνει καθημερινά τη μάχη τόσο με το πρόβλημα όσο και με το χρόνο.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις 18 περιοχές σε 11 δήμους της Αττικής οι οποίες κηρύχθηκαν σε κατάσταση ιδιαίτερης επικινδυνότητας, τόνισε ότι από τους 11 αυτούς δήμους οι 4 είναι μέλη του ΣΠΑΠ.

Παρά το ότι η απόφαση αυτή είναι προς την σωστή κατεύθυνση δεν έχουν συνυπολογιστεί και πολλές περιοχές που βρίσκονται στον κυρίως ορεινό όγκο του Πεντελικού καθώς και εντός του οικιστικού ιστού των δήμων Πεντέλης και Κηφισιάς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων περιοχών είναι η Ρεματιά Πεντέλης Χαλανδρίου κυρίως στην αρχή της, η περιοχή δυτικά του Αγίου Παντελεήμονα Πεντελικού, τα άλση ΝΙΕΝ, Εξοχών Χωροφυλακής και πρώην Νοσοκομείου Παπαδημητρίου κλπ που τα πεσμένα δένδρα υπερβαίνουν τα 600 χωρίς να συνυπολογισθούν τα σπασμένα κλαδιά.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ ζήτησε την συνδρομή του Αναπληρωτή Υπουργού για έξτρα χρηματοδότηση για φέτος, για αγορά εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της «Μήδειας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους εκπροσώπους του ΣΠΑΠ, δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει με μεγάλη προσοχή το αίτημα και θα στηρίξει έμπρακτα το σημαντικό έργο του Συνδέσμου.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής  του ΣΠΑΠ Γιάννης Μπούσουλας αφού ευχαρίστησαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την δέσμευση του να στηρίξει έμπρακτα τον Σύνδεσμο.»

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας