Συνάντηση του ΙΓΕ με τον Δήμαρχο Κηφισιάς- Βεβαιώνουν ότι θα προασπίσουν το δασικό χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού

0

Συνάντηση συνεργασίας σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα είχε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με  τη νέα διοίκηση   του   Ινστιτούτου   Γεωπονικών Επιστημών   (ΙΓΕ),   στο  Δημαρχείο ,την  Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου   2019.  Η   συνάντηση   πραγματοποιήθηκε   στο πλαίσιο των   ενημερωτικών   επαφών  της   διοίκησης   του  ΙΓΕ   με σχετιζόμενους με το Ινστιτούτο θεσμικούς φορείς.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Θυμάκης, ο Αντιπρόεδρος Αλέκος  Κόκκαλης   και  το   μέλος   του  Δ.Σ.   Κώστας   Μεταξάς, επανέλαβαν για μια ακόμα φορά πως η νέα διοίκηση θα κινηθεί με απόλυτο σεβασμό σύμφωνα με τους όρους του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού  και με κυρίαρχο- πρωταρχικό   στόχο  την  προάσπιση   του  δασικού  χαρακτήρα. Παράλληλα ενημέρωσαν τον  κ.  Θωμάκο σχετικά   με τα σοβαρά χρονίζοντα  προβλήματα   που  αντιμετωπίζει   το   Ινστιτούτο, μ ένα από αυτά την εικόνα εγκατάλειψης και ζήτησαν τη συνδρομή του σε διάφορα επίπεδα.
Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι είναι δεδομένο το ενδιαφέρον του και θα είναι αρωγός στην προσπάθεια φύλαξης ,προστασίας και βελτίωσης του κληροδοτήματος σύμφωνα με τους όρους της Ι.Συγγρού.

Όπως επισημάνθηκε από το Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο η συγκεκριμένη όαση πρασίνου είναι κατά 80% τουλάχιστον δασική έκταση και όχι κτήμα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη διατήρηση και την προστασία του. Επίσης,αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ινστιτούτου με το Σύλλογο Αποφοίτων και πρότεινε οι απόφοιτοι του συλλόγου να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο σε  μελέτες αξιοποίησης του Δάσους Συγγρού.