Συνέντευξη με τον Υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ. κο Θοδωρή Καλαμπόκη

0

 

  1. Βλέπουμε στο βιογραφικό σας πως είστε ο νεότερος υποψήφιος ευρωβουλευτής με την παράταξη της Ν.Δ. θα θέλατε να μας πείτε ποιό ήταν το κίνητρό σας για να διεκδικήσετε ένα τόσο υψηλό και απαιτητικό αξίωμα;

Στα 29 μου, οπλίστηκα με θάρρος και δήλωσα παρών στη μάχη των Ευρωεκλογών, γιατί θέλω να αναδείξω μέσα από την καμπάνια μου όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η γενιά μου και να αγωνιστώ για λύσεις, αν ο κόσμος μου κάνει τη μεγάλη τιμή και εκλεγώ Ευρωβουλευτής στις 26 Μαΐου. Η γενιά μου είναι η πρώτη γενιά μετά από πάρα πολλά χρόνια, που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της. Το πιο σημαντικό πρόβλημα των νέων σήμερα είναι η ανεργία. Είμαστε δυστυχώς πρωταθλητές Ευρώπης στην ανεργία των νέων. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Υπάρχουν σημαντικά εργαλεία στις Βρυξέλλες που μπορούν να τα αξιοποιήσουν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές και να βοηθήσουν και εκείνοι με τον τρόπο τους στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα. Θέλω να αγωνιστώ και για τις επόμενες γενιές. Για τα παιδιά που είναι σήμερα 12 χρονών και θα βγουν στην αγορά εργασίας σε 10 χρόνια, με την ελπίδα να μην αντιμετωπίσουν όσα αντιμετωπίζει σήμερα η δική μου γενιά.

  1. Τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους είναι πολλά. Ένα από τα σημαντικότερα είναι η ανεργία και το brain drain καθώς η χώρα μας γίνεται όλο και φτωχότερη με τη νέα γενιά να αναγκάζεται να αναζητήσει την τύχη της σε άλλα κράτη. Θα μπορούσατε να μας πείτε μερικές προτάσεις σας για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο;

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το φαινόμενο του Brain Drain, είναι να γίνει μια επανάσταση ανάπτυξης στη χώρα μας. Η χώρα ξαφνικά να γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο, χιλιάδες ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται σε μηνιαία βάση, σημαντικοί επενδυτές είτε του εξωτερικού είτε εγχώριοι να επενδύσουν στην Ελλάδα. Για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας ως χώρα αλλά και να δούμε επιτέλους πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα είναι σύμμαχος των παραγωγικών Ελλήνων, θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα, τους νέους, όλους τους δημιουργικούς Έλληνες που ονειρεύονται μια πιο φωτεινή Ελλάδα από τη σημερινή.

  1. Μέσα από την εμπειρία σας και τη διαμονή σας στο εξωτερικό πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα για τους νέους απ’ ότι στη χώρα μας;

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν αρκετές ποιοτικές θέσεις εργασίας, ούτε αξιοκρατία. Οι παραγωγικοί Έλληνες και η μεσαία τάξη στοχοποιούνται συνειδητά από τη σημερινή κυβέρνηση. Ένας νέος με καλές σπουδές και δεξιότητες, πρέπει να είναι πολύ τυχερός για να βρει μια δουλειά που του αξίζει στη χώρα μας. Στο εξωτερικό υπάρχουν ξεκάθαρα περισσότερες ευκαιρίες.

Πιστεύω βέβαια πως η κρίση επηρέασε σημαντικά την κουλτούρα της Ελληνικής κοινωνίας και τον τρόπο σκέψης των νέων ανθρώπων. Πολλοί φίλοι μου έχουν ξεκινήσει τη δική τους start up εταιρεία με μεγάλη επιτυχία. Η γενιά μου δεν έχει τις ευκαιρίες που αξίζει να έχει. Έχει όμως δημιουργικότητα, μόρφωση, πάθος, ενέργεια, υπομονή και επιμονή. Για αυτό και επιβιώνει και ας είναι σκορπισμένη στα πέρατα της γης.

  1. Έαν μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου αποτελείτε πλέον μέλος του Ευρωκοινοβουλίου σε ποιό τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε και που πιστευετε πως θα είστε πιο χρήσιμος;

Σίγουρα σε τομείς που αφορούν πιο άμεσα τη γενιά μου. Αν εκλεγώ, από την πρώτη κιόλας μέρα θα αξιοποιήσω κάθε εργαλείο που θα έχω στη διάθεσή μου, για να μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα. Προγράμματα ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων. Κίνητρα σε επιχειρήσεις για προσλήψεις νέων ανθρώπων, προγράμματα κατάρτισης νέων ανέργων. Ό,τι περνάει από το χέρι μου θα το κάνω. Είναι πολύ μεγάλη αδικία να είσαι νέος, ικανός με όρεξη για δουλειά και να μην σου δίνουν τις ευκαιρίες που αξίζεις. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κάθε νέος Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα πως υπάρχουν σημαντικά προγράμματα όπως το Erasmus για νέους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν μια δική τους start up επιχείρηση αλλά και σημαντικοί πόροι για νεοφυείς επιχειρήσεις διαμέσου του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον με ενδιαφέρουν πολύ και τα κοινωνικά ζητήματα. Θα είμαι στο πλευρό όλων όσων έχουν ξεκινήσει σοβαρές πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε μια καλύτερη κοινωνία. Η καταπολέμηση του bullying, η οδική ασφάλεια, η πρόληψη στην υγεία, τα δικαιώματα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η καλή μεταχείριση των ζώων και άλλα πολλά σημαντικά κοινωνικά θέματα. Δεν μπορώ το μίσος και παράλληλα πιστεύω στην καλοσύνη και την ευγένεια. Έτσι θα πάει η κοινωνία μας μπροστά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας