Σειρά δράσεων και επετειακών εκδηλώσεων για την 25 Μαρτίου από το Δήμο Διονύσου

0

O Δήμος Διονύσου τιμά τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων του 21 για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Κι αυτή τη χρονιά οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου θα είναι περιορισμένες λόγω της πανδημίας, όμως το φρόνημα των πολιτών θα παραμείνει όπως πάντα υψηλό. Προβλέπεται ο σημαιοστολισμός κεντρικών σημείων και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες και καταθέσεις στεφάνων στον Άγιο Στέφανο, με ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Ωστόσο, για το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Διονύσου, με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη, θα ανακοινώσει μία σειρά δράσεων και επετειακών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσω της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Πρόγραμμα εορτασμού

23 Μαρτίου
Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης από την 8η πρωινή ώρα ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

24 Μαρτίου
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες 24ης και 25ης Μαρτίου.

25 Μαρτίου
Ώρα 09:55 π.μ.: Προσέλευση του Δημάρχου και των λοιπών επισήμων.
Ώρα 10:00 π.μ.: Τέλεση Δοξολογίας στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου
‘Ωρα 10:45 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία του Ηρώου (έναντι του Α’ Δημ. σχολείου Αγ. Στεφάνου).
Κατάθεση στεφάνων σύμφωνα με το καθιερωμένο πρωτόκολλο που προβλέπεται από τις σχετικές Αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και σύμφωνα με τις ισχύουσεςυγειονομικές διατάξεις με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημοσίας υγείας.
Ενός λεπτού σιγή “Εθνικός Ύμνος¨.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας