Σημαντικές παρουσίες στη δράση καθαρισμού του αιωνόβιου δάσους του Διονύσου από τους Ναυτοπροσκόπους, με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής

0
sdr

Με το σύνθημα «Διασκεδάζουμε, μαθαίνουμε, Καθαρίζουμε» δεκάδες δημότες ανταποκρίθηκαν την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 στο κάλεσμα των Nαυτοπροσκόπων Διονύσου, για περίπατο και δράση καθαρισμού του αιωνόβιου δάσους του Διονύσου, με τη στήριξη της δημοτικής αρχής, που ανέλαβε την περισυλλογή των απορριμμάτων, της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», που επίσης συμμετείχε στην περισυλλογή και ήταν χορηγός υλικών καθαρισμού, καθώς και του «Safe House» που προσέφερε διάφορα αφεψήματα.

Η δράση, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 14η χρονιά, ήταν φέτος εστιασμένη στην αξία  της ανακύκλωσης.

Το ραντεβού δόθηκε στον παλιό σταθμό τρένου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας καθαρισμού και στο τέλος, με τη βοήθεια ειδικού συνεργάτη, διαχώρισαν τα απορρίμματα σε ανακυκλώσιμα, βιοδιασπώμενα και απορρίμματα.

dav

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας Γιώργος Κρεμλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Διονύσου Νίκος Καρυστινός, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου Σοφία Κατσίγιαννη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Τάσος Μπάσης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Διονύσου Αναστασία Κώστα-Τσουκλίδη, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Τυρνάβου, οι τοπικοί σύμβουλοι Καλλιόπη Οικονομάκου, Δέσποινα Ιατρού, Λάζαρος Γεωργοκίτσος, Θεόδωρος Κατσανεβάκης και Ρίτα Μπάμπη-Ιατρίδου, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων και συλλόγων και πολλοί πολίτες.

dav

Χαιρετισμούς απηύθυναν από τους Ναυτοπροσκόπους Διονύσου οι κ. Λυσιώτης, Πατινιωτάκης και Πετεινούδης, ενώ για την αξία και τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης μίλησαν ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργος Κρεμλής και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι θα σταθούν αρωγοί σε ανάλογες δράσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας