Άνοιξε ο διάλογος εμπορικού κόσμου – Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας

0

Νίκος Μπάμπαλος: «Ξεκινούμε Διάλογο ώστε με ένα σοβαρό πλάνο

να στηρίξουμε  τα καταστήματα στην επόμενη μέρα.

Πάντα όμως σε αρμονία με την ομαλή καθημερινότητα της πόλης και των δημοτών μας»

Το σχέδιο επανεκκίνησης της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης (εστιατόρια, καφέ, μπαρ κτλ)  καθώς και μέτρα ελάφρυνσης και ενίσχυσης, ως αντιστάθμισμα στις οικονομικές απώλειες που είχαν οι επιχειρήσεις από το κλείσιμο τους στην περίοδο της καραντίνας, συζήτησαν η δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής με τον εμπορικό κόσμο του Δήμου.

Με το δεδομένο ότι ο κεντρικός σχεδιασμός της κυβέρνησης αλλά κυρίως των ειδικών λοιμωξιολόγων είναι πως οι επιχειρήσεις εστίασης θα ανοίξουν  από την 1η Ιουνίου, ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος παρουσίασε ένα πρώτο πλάνο που θα ακολουθηθεί.

Για την περίοδο που τα καταστήματα ήταν κλειστά – όπως είπε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος – το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όσων καταστημάτων παρέμειναν κλειστά με απόφαση της κυβέρνησης – αφού όπως είπε- χαρακτηριστικά «κανένας δεν θα χρεωθεί από τον Δήμο για το διάστημα που αναγκάστηκε από αποφάσεις της κυβέρνησης  λόγω της έκτακτης υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού,  να μην λειτουργήσει».

Για την περίοδο από την 1η Ιουνίου και έπειτα, ο δήμαρχος επεσήμανε  ότι στόχος είναι σε άμεση επικοινωνία με τους ανθρώπους της τοπικής αγοράς αλλά και σε πλήρη αρμονία και  λειτουργικότητα της πόλης  να βρεθούν τρόποι στήριξη των επιχειρήσεων με όσα προβλέπει η νέα νομοθεσία (διάθεση επιπλέον εξωτερικού χώρου για τραπεζοκαθίσματα ώστε να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας που απαιτούν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι, ή περαιτέρω ελαφρύνσεις στη δημοτική φορολογία κ.α.) αλλά χωρίς να πληγεί η ομαλή καθημερινότητα και μετακίνηση των δημοτών στην πόλη.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής τόνισε: «ως δημοτική αρχή θέλουμε να γίνει ξεκάθαρο πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι είναι εφικτό και μας επιτρέπει ο νόμος για να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, ώστε να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία της πόλης και να διατηρηθούν  οι θέσεις εργασίας στα μαγαζιά του Ηρακλείου. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω πως ό,τι γίνει θα πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία με τη λειτουργία και την εικόνα του Ηρακλείου και δεν θα δυσκολέψει την καθημερινότητα στην μετακίνηση  των κατοίκων. Για αυτό άλλωστε ξεκινούμε διάλογο μέσα από τον οποίο θα προσπαθήσουμε όλοι –  ο καθένας και η καθεμία –  από την πλευρά του με σοβαρότητα, υπευθυνότητα αλλά και κατανόηση να προχωρήσουμε με ένα σοβαρό πλάνο στην επόμενη μέρα. Περιμένουμε μέσα από έναν γόνιμο διάλογο αλλά και από  τις προτάσεις του εμπορικού κόσμου να βρούμε κοινούς δρόμους για να πετύχουμε το βέλτιστο».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας