Διαδικτυακά επανέρχεται η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου

0

Online επανέρχεται η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά, την οποία οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να κρατήσει συντροφιά στους μικρούς Ηρακλειώτες και να τους μυήσει στο μαγικό κόσμο των βιβλίων. Όσα παιδιά της πόλης από 4 έως 10 ετών επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικτυακές συναντήσεις ανάγνωσης βιβλίου μπορούν, μέσω των γονιών τους, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας email στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στη διεύθυνση [email protected] αναγράφοντας τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, ηλικία, αριθμό μέλους Βιβλιοθήκης (εάν είναι ήδη μέλη), διεύθυνση, τηλέφωνο και το email τους (σχετική αίτηση στο site του Δήμου iraklio.gr)

Με την έγκριση της αίτησής τους θα τους σταλεί μήνυμα με οδηγίες για τη σύνδεση στην online Λέσχη καθώς και το πρόγραμμά της. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατίθενται έως τις 19 Μαρτίου.

Στις πρώτες συναντήσεις, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δύο βιβλία που βασίζονται σε ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια: «Το πονεμένο αηδόνι» σε απόδοση Μενέλαου Στεφανίδη και «Οι δώδεκα μήνες» σε απόδοση της Νίκης Κάπαρη. Και τα δύο βιβλία έχει εικονογραφήσει η Φωτεινή Στεφανίδη, η οποία, εθελοντικά, θα είναι η καλεσμένη – αναγνώστρια αυτών των συναντήσεων.

«Η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά έχει μακρά παράδοση στην ιστορία της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης. Προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες της ιδιαίτερης αυτής περιόδου και συνεχίζουμε να κρατάμε συντροφιά στα παιδιά της πόλης με την καλύτερη παρέα, με το βιβλίο…», το μήνυμα της Έφης Κανλή, εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εκτός από τις online συναντήσεις της Λέσχης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη ετοιμάζει και σύντομα θα ανεβάσει στο κανάλι της στην πλατφόρμα YouTube αναγνώσεις παραμυθιών και παιδικών ιστοριών, διαθέσιμα για όλα τα παιδιά που θέλουν να τις δουν.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας