Με όλα τα μέτρα προστασίας άνοιξαν τα γυμνάσια στον Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Περισσότερο προσωπικό καθαριότητας έρχεται στα σχολεία της πόλης

0

Με όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών άνοιξαν τα γυμνάσια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σύμφωνα με τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας και η επιστημονική ομάδα των λοιμωξιολόγων στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του covid. Όπως και στην αντίστοιχη περίπτωση δημοτικών και νηπιαγωγείων τον περασμένο μήνα, ο Δήμος φρόντισε για την απολύμανση και τον προσεκτικό καθαρισμό των σχολικών μονάδων, οι οποίες, παράλληλα, εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα υλικά προστασίας (αντισηπτικά, νέες μάσκες κτλ), θα ανεφοδιάζονται δε συνεχώς όποτε προκύπτει ανάγκη. Μαζί με τους μαθητές, στα καθήκοντά του επέστρεψε το προσωπικό καθαριότητας σε κάθε σχολείο, σε πλήρη πλέον βάρδια ώστε να καλύπτεται όλο το ωράριο με εντατικούς καθαρισμούς.

Μάλιστα, για να τονώσει περαιτέρω την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, ο Δήμος αξιοποιεί τις νέες διατάξεις του νόμου και προκηρύσσει διαγωνισμό για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, το οποίο θα προστεθεί στο δυναμικό των σχολείων.

Εξάλλου, το προηγούμενο διάστημα η δημοτική Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκμεταλλεύτηκε την περίοδο που τα γυμνάσια παρέμειναν κλειστά για να πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης των χώρων όπως βαψίματα, επιδιορθώσεις, προσθήκη υλικών κ.α.

«Προετοιμάσαμε τα σχολεία της πόλης λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που αναλογούν στο κομμάτι της δικής μας ευθύνης ώστε να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών. Παραμένουμε σε εγρήγορση για να επέμβουμε όπου και όποτε χρειαστεί για να κυλήσει, όσο το δυνατό, ομαλότερα αυτή η ιδιαίτερη περίοδος. Είμαστε δε έτοιμοι να πράξουμε το ίδιο και με τα λύκεια της πόλης όποτε επιτραπεί η επανέναρξή τους», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας