Παράδοση 3 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και 750 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Ηρακλείου

0

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε έμπρακτα τους δήμους της Αττικής στα ζητήματα της διαχείρισης απορριμμάτων για μια πράσινη Περιφέρεια με καλύτερη ποιότητα ζωής, οικολογική συνείδηση και ευαισθησία»

Με την παράδοση σήμερα στον Δήμο Ηρακλείου, 3 απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων 750 καφέ κάδων και 80 κυτίων ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου, συνεχίζεται απρόσκοπτα ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.

Την παράδοση του εξοπλισμού στο Δήμαρχο Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλο πραγματοποίησε ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών κα Λουκία Κεφαλογιάννη. Στη διαδικασία παράδοσης παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δ. Δημητρόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, αλλά και την άριστη συνεργασία με τους δήμους της Αττικής και δήλωσε:

«Συνεχίζουμε εδώ στον Δήμο Ηρακλείου, υπό τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της ημέρας, την μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει ως Περιφέρεια για τη διανομή ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης στους Δήμους της Αττικής. Με τον εξοπλισμό αυτό, ενισχύουμε τη δυνατότητα μιας πιο ορθολογικής και φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης απορριμμάτων και  βιοαποβλήτων. Η δημοτική αρχή υπό τον Νίκο Μπάμπαλο, έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το πρόγραμμα διαχείρισης θα μπει και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Άλλωστε, η συμμετοχή των πολιτών είναι ο κρίσιμος και απαραίτητος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα του σχεδιασμού μας. Στηρίζοντας έμπρακτα κάθε δήμο της Αττικής μας στα ζητήματα της διαχείρισης απορριμμάτων, δυναμώνουμε αυτή την «πράσινη αλυσίδα» που θα ενώσει τους πολίτες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, στον χαιρετισμό του επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής πρωταθλητή στην Ανακύκλωση. Όχι μόνο για να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης μας, αλλά και για να καταφέρουμε να μειώσουμε το κόστος της διαχείρισης των συμβατικών απορριμμάτων και να συνεχίσουμε έτσι να μειώνουμε τα δημοτικά τέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, όπως κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Στην προσπάθεια αυτή βρίσκουμε σπουδαίο σύμμαχο την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την παραχώρηση των απορριμματοφόρων και των κάδων, αλλά και τη συνολική του βοήθεια στην εκστρατεία που κάνουμε για να γίνεται το Ηράκλειο κάθε μέρα καλύτερο».

Επισημαίνεται ότι, τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας