Συνάντηση εργασίας Νίκου Μπαρμπούνη με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βορείου Τομέα κα. Λουκία Κεφαλογιάννη Το θέμα των αποζημιώσεων από τον ανεμοστρόβιλο στο επίκεντρο της συζήτησης.

0

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου κ. Νίκος Μπαρμπούνης με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020,στο γραφείο της.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν το Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Συγκεκριμένα, ο κος Μπαρμπούνης ενημερώθηκε για την πορεία απόδοσης των αποζημιώσεων στους επιχειρηματίες και τους δημότες, των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν ζημιές από το πρόσφατο πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από την πόλη του Ηρακλείου. Η Αντιπεριφέρεια, η οποία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή και πραγματοποίησε άμεσα αυτοψία με τα αρμόδια συνεργεία, έχει καταγράψει και έχει συγκεντρώσει όλες τις αιτήσεις των πληττόμενων επιχειρηματιών. Οι αποζημιώσεις για τις συγκεκριμένες αιτήσεις, οι οποίες άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, από την οποία αναμένεται η ολοκλήρωση του Χωροταξικού Σχεδίου.

Στα άλλα θέματα της συνάντησης συζητήθηκε το μείζον θέμα της υπογειοποήσης της οδού Μελίνας Μερκούρη αλλά και το φλέγον θέμα της αποκατάστασης των τριών σεισμόπληκτων σχολείων του Δήμου Ηρακλείου. Ο κος Μπαρμπούνης εξέφρασε τις ευχαριστίες της πόλης για την άμεση ανταπόκριση της Αντιπεριφέρειας για την ολοκλήρωση των μελετών αποκατάστασής τους.

Στη δήλωση του ο κ. Μπαρμπούνης τόνισε: «Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την κα Κεφαλογιάννη για το έμπρακτο ενδιαφέρον της. Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά της είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση και ιδιαίτερα διαφωτιστική. Η ανταπόκριση της Περιφέρειας υπήρξε άμεση  τόσο στην περίπτωση του ανεμοστρόβιλου με την άμεση αποστολή συνεργείων για αυτοψία και καταγραφή των ζημιών αλλά και στην ταχεία ολοκλήρωση των μελετών αποκατάστασης των σχολείων, ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου. Είναι σημαντικό ο Β’ Βαθμός Αυτοδιοίκησης να εκπροσωπείται από ανθρώπους όπως η κα Κεφαλογιάννη, η οποία γνωρίζει τα θέματα σε βάθος, λειτουργεί άμεσα και αποτελεσματικά και πάνω απ’ όλα με αίσθημα συνεργασίας και έμπρακτης υποστήριξης προς τους πολίτες».

Νίκος Μπαρμπούνης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Ηρακλείου Αττικής

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας