Το 100% των εγγραφών – επανεγγραφών της νέας σχολικής χρονιάς καλύπτουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

0

Νίκος Μπάμπαλος: «Στη δική μας θητεία κανένα παιδί δεν μένει εκτός παιδικών σταθμών»

Το 100% των παιδιών, οι γονείς των οποίων έκαναν αίτηση εγγραφής – επανεγγραφής για τη νέα σχολική περίοδο, καλύπτουν για ακόμα μια χρονιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, με πλήρη φάκελο, είτε μέσα από συμβατική εγγραφή, είτε μέσα από το πρόγραμμα επιδότησης τροφείων της ΕΕΤΑΑ. Οι γονείς μπορούν να ελέγξουν την έγκριση της αίτησής τους, όπως επίσης και να δουν τον βρεφονηπιακό σταθμό κατάταξής τους, στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που εξέδωσε ο δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας και έχουν ήδη αναρτηθεί την ιστοσελίδα του Δήμου, iraklio.gr (λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων αναγράφεται λίστα εγκεκριμένων αιτήσεων με αριθμό πρωτοκόλλου).

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου έχουν μειωθεί από το 2015 τα τροφεία στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς οριζόντια κατά 20%, ενώ έχουν διευρυνθεί οι κατηγορίες όσων δικαιούνται πλήρους ή εν μέρη απαλλαγής. Από αυτή τη χρονιά, πλήρη απαλλαγή δικαιούνται και οι τρίτεκνες οικογένειες του Ηρακλείου που θα εμπιστευτούν ένα ή περισσότερα από τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Αναλυτικά ο πίνακας με όλες τις απαλλαγές στο iraklio.gr, ενότητα Υπηρεσίες – Παιδικοί Σταθμοί.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΟΠΑΚΜ, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, το επόμενο διάστημα ο Οργανισμός θα απευθυνθεί στους γονείς των παιδιών που θα φοιτήσουν φέτος στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς για να τους ενημερώσει σχετικά με την έναρξη της σχολικής περιόδου.

«Είμαι υπερήφανος που ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει καταφέρει να ανοίγει κάθε χρόνο μια μεγάλη αγκαλιά σε όλα τα παιδάκια της πόλης που θέλουν να έρθουν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Εδώ και αρκετά χρόνια δεν μένει κανένα παιδί εκτός δομών. Και αυτό γιατί στη θητεία μας ολοκληρώσαμε την κατασκευή δύο ολοκαίνουργιων παιδικών σταθμών και ανακαινίσαμε τους υπόλοιπους. Έτσι, μπορέσαμε να έχουμε θέση για όλα τα παιδιά του Ηρακλείου και να τους παρέχουμε τις, πραγματικά, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας μαζί με το άρτια καταρτισμένο και άξιο προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών. Καλή σχολική χρονιά», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας