Συνάντηση του Δημάρχου Μεταμόρφωσης με ομάδα εργασίας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ

0

O Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, είχε σήμερα συνάντηση με ερευνητική ομάδα του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Κατά τη συνάντηση ο κ. Σαραούδας συζήτησε με την επικεφαλής Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Αθανασία Αλωνιστιώτη και τους συνεργάτες της για τις δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας στον άξονα των Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων (Smart Cities) και για το πως μπορεί η τεχνολογία να συνδράμει στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών μιας αστικής πόλης όπως η Μεταμόρφωση.

Η ερευνητική ομάδα παρέθεσε μια σειρά ιδεών, καθώς και έτοιμων λύσεων στους τομείς Πολιτικής Προστασίας, της Υγειούς Διαβίωσης Ηλικιωμένων, της Παρακολούθησης των επιπέδων μόλυνσης και ακτινοβολίας, καθώς και μια σειρά πράσινων λύσεων που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν τεχνολογικά από την ερευνητική Ομάδα του ΕΚΠΑ.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης  μετά το τέλος της συνάντησης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε ότι «Προτεραιότητά μας είναι να μπορέσει να γίνει η πόλη μας, η Μεταμόρφωση, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική, πιο «Έξυπνη». Μια προσπάθεια, όπου είναι χαρά και τιμή μας να έχουμε αρωγό το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ενός από τα πιο ιστορικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Ελπίζω με τη σημερινή μας συνάντηση να θέσαμε τα θεμέλια για μια εποικοδομητική συνεργασία».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας