«Ανάσες στο χρόνο» με μεγάλο παραδοσιακό γλέντι του Δήμου Νέας Ιωνίας στον Περισσό

0

Μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά πολιτισμού διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας το βράδυ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου 2021 στην πλατεία Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας Περισσού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021».

Η μουσική εκδήλωση «Ανάσες στο χρόνο» με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Πέτρο Λούκα Χαλκιά, Αρετή Κετιμέ και Κώστα Μήτση, έδωσε μια «ανάσα» πολιτισμού στη Νέα Ιωνία με μοναδικές μελωδίες και μουσικές ενορχηστρώσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδος που μάγεψαν τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου με σύντομους χαιρετισμούς από την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ρουμελιωτών Αθανάσιο Ραφτόπουλο και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου χαιρέτισε τη βραδιά τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Απόψε είναι μια «ανάσα» πολιτισμού για την πόλη μας που αρχίζει να ξαναβρίσκει, με σύνεση και πιστή τήρηση των κανόνων ασφάλειας, τους καθημερινούς ρυθμούς της. Μια «ανάσα» πολιτισμού για τις Ιωνιώτισσες και τους Ιωνιώτες που ανταμώνουμε ξανά στις γειτονιές μας, που απολαμβάνουμε όμορφες μουσικές βραδιές, που τιμούμε όπως αρμόζει την ιστορία και τη μνήμη των ανθρώπων της Νέας Ιωνίας μας, μιας πόλης σταυροδρόμι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο της Ένωσης Ρουμελιωτών κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο, στους εργαζόμενους του Δήμου μας, στον ΟΠΑΝ, στη Δημοτική Αστυνομία, στους εθελοντές μας και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή μεγάλη βραδιά πολιτισμού για την πόλη μας».

Στο τέλος της απολαυστικής μουσικής βραδιάς η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Αθανάσιος Ραφτόπουλος και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Αναστασίας πατέρας Βασίλειος Παλιούρας απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες στους τρεις καλλιτέχνες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους στον πολιτισμό και την παρουσία τους στην πόλη της Νέας Ιωνίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ελένη Αλατσίδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης, η Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Κλάρα, οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Χριστοδούλου και Χριστίνα Παπαηλιοπούλου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας Λουκάς Χριστοδούλου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Νέας Ιωνίας Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής Φωτεινή Νταλιάνη και Ιωάννης Κατσαγκόλης, o Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας Γιώργος Νουβέλογλου, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Η Καππαδοκία» Κυριακή Μπρόλιου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας Έλσα Ανθρακίδου, εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, σωματείων από τη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, την Αιτωλοακαρνανία, τη Βοιωτία, τη Φωκίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας