Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή διάλεξη για την κυβερνοασφάλεια στο Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο με ομιλητή τον Μανώλη Σφακιανάκη

0

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Σύγχρονα Φαινόμενα-Διαδικτυακή Ασφάλεια-Κανόνες-Συμπεριφορές-Μύθοι και Πραγματικότητες», που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Ελευθέρου Πανεπιστημίου.

Στην διάλεξη, την οποία συντόνιζε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης κ. Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη, συζητήθηκε η εύκολη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και οι κίνδυνοι που προκύπτουν, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος εα ΕΛΑΣ και Ιδρυτής και Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας-CSIi και η Καλλιόπη Ιωάννου, Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας-CSIi.

Κατά την διαδικτυακή συζήτηση αναλύθηκε το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης, της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της επικινδυνότητας από την υπερβολική έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και οι απάτες που εντοπίζονται αυτό το διάστημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες, ενώ απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Σφακιανάκης πρότεινε την άμεση συνεργασία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με το Ινστιτούτο CSI μέσω της πιλοτικής εφαρμογής προγραμμάτων εκμάθησης τεχνολογίας για μαθητές, με τον Δήμαρχο κ. Ηλία Αποστολόπουλο να αποδέχεται την πρόταση. «Είμαστε έτοιμοι να είστε ο πρώτος δήμος πιλοτικά που θα αγκαλιάσει το CSI. Είναι τιμή για το CSI ένας Δήμος, όπως είναι ο δικός σας να είναι κοντά και να είναι ο πρώτος που θα δοκιμαστεί το CSI. Μαθητές από όλη την Ελλάδα κάνουν ρομποτική και τεχνολογία δωρεάν» ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας