28η Οκτωβρίου 1940 – Το Χαλάνδρι τίμησε τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία

0

Οι αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δικαιοσύνη τιμήθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χαλανδρίου για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Χάρη Ρώμα, τον πρέσβη του Παλαιστινιακού Κράτους Marwan Toubassi, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» Μάνο Κρανίδη, τον διοικητή του Α.Τ. Χαλανδρίου Iωάννη Τσαλή και τους εκπροσώπους κομμάτων, συλλόγων και φορέων της πόλης.

«Τούτος ο τόπος συνεχίζει να γεννά τα “ΌΧΙ” του σήμερα»

Για τον συμβολισμό της ημέρας μίλησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, «παρά τις ατέλειωτες πίκρες, τις προδοσίες, τα λάθη και τους διχασμούς, παρά την κουτσή ανεξαρτησία και τη λειψή λευτεριά, τη στριμωγμένη ανάμεσα σε απαιτήσεις δανειστών και συμμάχων, τούτος ο τόπος συνεχίζει να τραγουδά την “Ρωμιοσύνη” του, συνεχίζει να γεννά τα «ΌΧΙ» του σήμερα».

Τη μαθητική παρέλαση που ακολούθησε, άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, σε παναττικό αλλά και τοπικό επίπεδο, τα σχολεία της πόλης εκπροσωπήθηκαν από τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες, σύμφωνα με τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Παρέλασαν επίσης, το Λύκειο των Ελληνίδων (παράρτημα Χαλανδρίου), το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Ζήση, η Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας», ο Σύλλογος Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες», το 2ο και 3ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Αθλητικός Όμιλος «Νηρεάς» Χαλανδρίου, η Αθλητική Ένωση Χαλανδρίου και η Α.Ο. Αθλοκίνηση Χαλανδρίου.

Κατάθεση στεφάνου έγινε και στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμο Λυμπεράτο, από τον ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου και από την Ανεξάρτητη Γυναικεία Παρέμβαση.

Στις εκδηλώσεις τιμής, παρέστησαν επίσης, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας