Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στον καταυλισμό των Ρομά από το Δ. Χαλανδρίου στα πλαίσια της επιβεβλημένης καραντίνας

0

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης διένειμε στον καταυλισμό των Ρομά η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου, την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, παρουσία των αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής Κώστα Ευθυμίου, Διοικητικών Υπηρεσιών Σέργιου Γκάκα και των διαμεσολαβητριών του Κέντρου Κοινότητας Ρομά.

Η διανομή ακολούθησε την επιβολή από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυστηρού lock down στον καταυλισμό, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και εφόσον είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού στα μοριακά τεστ που διενήργησε ο Δήμος με ίδια μέσα, την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.

Η προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων εντός των ορίων του καταυλισμού ισχύει από το απόγευμα του Σαββάτου 10 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Χαλανδρίου και η Περιφέρεια Αττικής επιφορτίζονται με την παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους του καταυλισμού, όπως και με τη συνδρομή των χρονίως πασχόντων.

Επιπρόσθετα μέτρα

Σημειώνεται τέλος ότι στο πλαίσιο των δράσεων αποτροπής διασποράς του κορονοϊού ο Δήμος Χαλανδρίου διενήργησε ήδη απολύμανση στην παιδική χαρά της οδού Χαραυγής που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας