Ημερίδα ενημέρωσης των Ρομά σε θέματα δικαιωμάτων και πρόσβασης στη Δικαιοσύνη

0

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ρομά σε θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων τους πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινότητας -Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία με το χρηματοδοτούμενο από το Συμβούλιο της Ευρώπης πρόγραμμα JUSTROM την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας Ρομά και κάλυψε μια ευρεία γκάμα θεμάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πρόσβαση των Ρομά στη Δικαιοσύνη και τα αστικοδημοτικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι τα αστικοδημοτικά παραμένουν ένα δισεπίλυτο ζήτημα, δεδομένου ότι είναι σημαντικός ο αριθμός των Ρομά που δεν έχουν καθόλου νομιμοποιητικά έγγραφα ή έχουν κάποια χωρίς όμως να είναι δημοτολογημένοι. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει επανειλημμένα αναδείξει το Κέντρο Κοινότητας Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου.

Στην ημερίδα εκτός από τους ωφελούμενους, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Ευθυμίου, ο συντονιστής του προγράμματος JUSTROM Χρήστος Ηλιάδης, οι δικηγόροι Αλεξάνδρα Καραγιάννη και Κατερίνα Πουρναρά και οι διαμεσολαβήτριες Χριστίνα Κοκκώνη και Ελένη Δεσιώτου.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας