Προσοχή με τις μετακινήσεις εκτός σπιτιού – Με φειδώ η κατανάλωση του νερού

0

Συνέπεια της δραματικής κατάστασης σε όλο το Λεκανοπέδιο από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, ο Δήμος Χαλανδρίου θέτει σε γνώση των πολιτών τα παρακάτω.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών απευθύνει σύσταση προς τους κατοίκους της Αττικής, για την Τετάρτη 4 Αυγούστου, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις εκτός σπιτιού και να κρατάνε ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες, λόγω της δραματικής αύξησης των επιβλαβών σωματιδίων PM2.5 στην ατμόσφαιρα.

Η σύσταση συνοδεύεται από σχετικό χάρτη που δείχνει τιμές σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Για το Χαλάνδρι η τιμή των  PM2.5 ήταν στις 5 το πρωί 108 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.

Οι τιμές αυτές μεταβάλλονται και οι πολίτες μπορούν να τις παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο στη διεύθυνση: https://www.purpleair.com/map?opt=1/mPM25/a10/cC0#10.21/38.021/23.7292

Για μετακινήσεις εκτός σπιτιού συνίσταται η χρήση μάσκας (N95, ΚΝ95 ή FFP2).

Σύσταση για κατανάλωση νερού με φειδώ

Λόγω της βλάβης στο αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ στο ρέμα της Χελιδονούς, η εταιρεία καλεί τους πολίτες που περιοχών που υδροδοτούνται μέσω της συγκεκριμένης εγκατάστασης –μεταξύ των οποίων και το Χαλάνδρι- να καταναλώνουν νερό με τη μέγιστη δυνατή σύνεση, έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη.

Πέρα από το Χαλάνδρι, η σύσταση της ΕΥΔΑΠ απευθύνεται και στους κατοίκους των περιοχών Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Γέρακα, Παλλήνης, Παιανίας, Γλυκών Νερών, Κάτζας, Κορωπίου, Κερατέας, Λαυρεωτικής, Αμαρουσίου και Διονύσου.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας