Σίμος Ρούσσος: «Να μην παραδώσουμε στη λήθη τα ιδανικά του αγώνα για Ανεξαρτησία»

0

 

Με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Κεντρική Πλατεία υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας ξεκίνησε στο Χαλάνδρι η λιτή –λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία-  τελετή απόδοσης τιμής και σεβασμού στους ηρωικούς αγώνες των εξεγερμένων για την Ελευθερία Ελλήνων.

Μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνου από το δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και τον περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Ευσταθόπουλο.

Κατάθεση στεφάνου έγινε και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμο Λυμπεράτο και εκπρόσωπο της Ένωσης Αρκάδων Χαλανδρίου.

Παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Διοικητικών Υπηρεσιών Σέργιος Γκάκας, ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» Γιώργος Κουράσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» Μάνος Κρανίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αγγελής.

Σίμος Ρούσσος: Να μην παραδώσουμε στη λήθη τα ιδανικά του αγώνα για Ανεξαρτησία

«Αποδώσαμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηρωικούς αγωνιστές του ’21. Χρέος μας να μην παραδώσουμε στη λήθη τα ιδανικά που τους οδήγησαν στον αγώνα για Ανεξαρτησία, έναν αγώνα που έγινε κόντρα στους ισχυρούς της εποχής και οδήγησε στη θεμελίωση του ελληνικού κράτους. Χρέος μας η φετινή επέτειος των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης να αποτελέσει μια ευκαιρία συλλογικού αναστοχασμού πάνω στις αξίες, τα οράματα και το συμβολισμό του απελευθερωτικού Αγώνα. Χρόνια Πολλά με τα οράματα για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Ισότητα που ενέπνευσε το ‘21!», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας