Με αφορμή την επίσκεψη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Μελετών, Αστικής Αναζωογόνησης, Ανθεκτικότητας και Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και πρόεδρος Αναπτυξιακού Οργανισμού Κηφισιάς, Αμαλία Βραχνού δήλωσε:
“Είναι μεγάλη μας χαρά που υποδεχόμαστε εκπροσώπους από τους τρεις ευρωπαϊκούς Δήμους που συμμετέχουν στο NEW EPOCH, ώστε να μοιραστούμε μαζί τους τις τεχνικές και κοινωνικές καινοτομίες του έργου προκειμένου να τις μεταφέρουν και αυτοί στις δικές του πόλεις, κάνοντάς τες πιο ανθεκτικές στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, ξεκινώντας από τα σχολεία, όπου εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους”.
Λίγα λόγια για το NEW EPOCH
Στα πλαίσια του NEW EPOCH, τρία σχολικά κτίρια του Δήμου Κηφισιάς θα αναβαθμιστούν σε Εκπαιδευτικά Κτίρια Θετικού Ενεργειακού Ισοζυγίου — κτίρια που θα παράγουν περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνουν. Μέσα από ριζική ενεργειακή αναβάθμιση σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καινοτόμες μεθόδους δόμησης και ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινότητας, τα σχολεία θα μετατραπούν σε πιο υγιεινούς, άνετους και βιώσιμους χώρους μάθησης ενώ τα ανακαινισμένα κτίρια θα λειτουργούν και ως living labs.
Υπό τον συντονισμό της κύριας δημοτικής Αρχής του έργου, τον Δήμο Κηφισιάς, στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Κηφισιάς, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, η Premium Consulting, η domx, η Easy Green, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, το ONUS Architecture Studio, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, η Electra Energy Cooperative, και το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

































