Μαχητικό μήνυμα ότι το έγκλημα και οι νεκροί στα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν, μετέφεραν νωρίτερα οι συγκεντρώσεις των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε Μαρούσι, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή και Άγιο Στέφανο. Παράλληλα κάλεσαν σε κλιμάκωση της πάλης και με μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ,Ομοσπονδίες και σωματεία. Να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς!
Με δυναμικές συγκεντρώσεις και πικετοφορία στους δρόμους, σήμερα το απόγευμα, εργαζόμενοι, νέοι και απλός λαϊκός κόσμος βροντοφώναξαν «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» και άλλα, καλώντας να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και η πολιτική τους.
«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Σύγχρονες – ασφαλείς – φθηνές μαζικές μεταφορές για τον λαό, κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους». Με το σύνθημα αυτό, έδειξαν τον πραγματικό ένοχο του στυγερού εγκλήματος στα Τέμπη και κάλεσαν σε ξεσηκωμό!
ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΩΝ Κ.Ο. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Απόψε, τούτη την ώρα που είμαστε εδώ συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το έγκλημα στα Τέμπη, όπου 57 συνάνθρωποι μας κυρίως νέοι, φοιτητές βρήκαν τον θάνατο, νέοι άνθρωποι με όνειρα και ελπίδες που έβγαλαν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή.
Ο καθένας τους είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους.
Είμαστε εδώ για τις οικογένειες και τους οικείους όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους, για τους τραυματίες και όλους τους επιβάτες που παλεύουν να σταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν τη ζωή τους.
Τώρα δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα. “Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή”. Τους το χρωστάμε.
Ήταν έγκλημα προδιαγεγραμμένο, ούτε ατύχημα ούτε “η κακιά στιγμή”, ούτε μόνο “ανθρώπινο λάθος”. Από που άραγε να ξεκινήσουμε, για να ξεδιπλωθεί το κουβάρι του χρονικού ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος. Ένα μήνα πριν, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους σιδηροδρόμους, σε ανακοίνωση τους με αφορμή δυο ατυχήματα σε αμαξοστοιχίες, που είχαν προστεθεί στον μακρύ από ότι φαίνεται κατάλογο των σιδηροδρόμων, επεσήμαναν ότι αυτά αποτελούσαν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και δεν παιρνόταν κανένα ουσιαστικό μέτρο, ούτε δρομολογούταν καμία βελτίωση στην υποδομή και την λειτουργία τους και δεν ελέγχονταν καθόλου οι εμπλεκόμενοι φορείς και δεν αναζητούνταν ποτέ ευθύνες. Προφανώς όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή είχαν άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος.»
Στη συγκέντρωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. Παρευρέθηκε επίσης, ο Κώστας Παπασωτηρίου υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα και η Λούλα Καρατζά επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου.


































