Η πρώτη προσπάθεια των Μαρουσιωτών που πλαισιώνουν τον «Μαρουσιώτικο Κύκλο Διαλόγου» στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία κατορθώνοντας να διοργανώσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ), ενώ τη διάλεξη πραγματοποίησε ο συγγραφέας – καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς με θέμα: «Οι θεμελιώδεις νοημοσύνες για επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή».
Καλωσορίζοντας το κοινό και ευχαριστώντας το για την παρουσία του, ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Κωνσταντίνος Κανελλάκης, και μέλος τους ΜΚΔ, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου που στηρίζει νέες προσπάθειες της ομάδας, τόνισε πως με την επανάληψη παρόμοιων διαλέξεων θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην εποικοδομητική προώθηση του σύγχρονου προβληματισμού και διαλόγου.
Η Δρ. Πολιτικών Επιστημών & μέλος της οργανωτικής ομάδας ΜΚΔ Ιωάννα Δέδε αναφέρθηκε στο έργο του Καθηγητή και χαρακτηριστικά σημείωσε απόσπασμα από το βιβλίο του «Αποφασίζω» (…) «Γίνε αυτός που είσαι, να ζούμε εμείς τη ζωή μας και να μην αφήνουμε να μας ζει αυτή ή να μας τη ζουν οι άλλοι, να πάμε εμείς τη ζωή μας και να μην αφήσουμε να μας πάει αυτή»
Ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε ένα σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του καθηγητή Δ. Μπουραντά καθώς και στη σημαντική πρωτοβουλία του ΜΚΔ «Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου» για γνώσεις σημαντικές προς τον άνθρωπο. Επίσης ο Δήμαρχος τόνισε τη διαρκή στήριξη του Δήμου σε τέτοιες πρωτοβουλίες που εξελίσσουν πνευματικά την κοινωνία.
Ο Δημήτρης Μπουραντάς (συγγραφέας, καθηγητής Ηγεσίας, Πρύτανης New York College, πρώην διευθυντής Executive MBA κ Msc in HRM στο ΟΠΑ–ΑΣΟEΕ) ευχαρίστησε πρώτα απ΄ όλους τον Δήμαρχο και όσους ακόμη στήριξαν την ημερίδα. Αφηγήθηκε προσωπικές του εμπειρίες προσπαθώντας να μεταδώσει τις γνώσεις του για μία επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή. Ειδικότερα ανέλυσε έννοιες της νοημοσύνης, τη σημαντικότητα ορθολογικής λήψης αποφάσεων, αλλά και το ρόλο της «προδράσης» σε καθοριστικά θέματα για τη ζωή ενός ατόμου.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο οικονομολόγος και μέλος της οργανωτικής ομάδας ΜΚΔ Γιώργος Ξεζωνάκης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Ιωαννίδης η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Δήμητρα Ρώτα, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμαρουσίου Θανάσης Βλαχοπιώτης, η πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Αμαρουσίου Κατερίνα Αναστασιάδου, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Ζαπαντιώτης, ο Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και Πολιτικός Αναλυτής Ντουντούμης, ο Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ Ν.Δ Χρήστος Μπελεγράτης καθώς και μέλη Συλλόγων και Σωματείων της πόλης.