Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου στη Γενική Συνέλευσης του Συλλόγου Πολεοδομικής Αναβάθμισης: Στηρίζουμε την ένταξη της 3ης και 4ης Γειτονιάς Μελισσίων στο ΓΠΣ Αποτελεί δικαίωση των πολιτών, ωφελεί την Πόλη Αναγκαίος ο κοινός βηματισμός Δήμου και Συλλόγου Πολεοδομικής Αναβάθμισης

0

Την ανάγκη να υπάρξει κοινός βηματισμός μεταξύ Δήμου και Συλλόγου Πολεοδομικής Αναβάθμισης Μελισσίων, προκειμένου να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη της 3ης και 4ης Γειτονιάς Μελισσίων στο ΓΠΣ της Πόλης, τόνισε ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Κυριακή 6 Ιουλίου 2025.

Επί 22 χρόνια, πρόσθεσε, από όποια θέση κατείχα στο Δήμο, ιδιαίτερα δε το διάστημα 2014 – 2019 ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, υπηρέτησα αυτή την αντίληψη που βοηθάει και τις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές (Δασαρχείο, Διεύθυνση Δασών, Περιφέρεια, ΣΥΠΟΘΑ, Υπουργείο) να αντιλαμβάνονται ενιαία  και προσεγγίζουν θετικότερα το θέμα που ταλαιπωρεί 30 και πλέον χρόνια την Πόλη και τους πολίτες.

Μαζί Δήμος και Σύλλογος πηγαίναμε με κοινή θέση σε όλες τις Δημόσιες Αρχές και συντονίζαμε τις διαδικασίες για την προώθηση του θέματος.

Η οριστική επίλυσή του θα δικαιώσει τους πολίτες, την οφείλουμε στη μνήμη όσων έφυγαν και δεν πρόλαβαν να δουν την ολοκλήρωση της υπόθεσης και θα βοηθήσει την Πόλη για μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη ανάπτυξη με νέους οικιστικούς κανονισμούς και επαρκείς κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.

Όλα αυτά τα θετικά πλεονεκτήματα για την Πόλη και τους πολίτες, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Συνδυασμού μας Δημοκρατική Συνεργασία – Μπροστά Μαζί, είχαμε την ευκαιρία να τα εκθέσουμε προ 10ημέρου περίπου στο Δασάρχη Πεντέλης κο Θεόδωρο Κολοβό και να του ζητήσουμε την συνδρομή του, ως επικεφαλής αρμόδιας Δημόσιας Υπηρεσίας, να ενεργήσει σε συνεργασία και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των προϊσταμένων Αρχών προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία ένταξης, στα πλαίσια προφανώς της τήρησης των υφιστάμενων νομοθεσιών.

Θα συνεχίσουμε για την 3η και 4η Γειτονιά στα Μελίσσια, για την 25η Μαρτίου στη Νέα Πεντέλη και τον Άγιο Δημήτριο τη Πεντέλη τις ενέργειες μας για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους.

Είμαστε διαθέσιμοι σε όποιον μας χρειαστεί.

 

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Επικεφαλής του Συνδυασμού

Δημοκρατική Συνεργασία – Μπροστά Μαζί

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας