14ο Συνέδριο ΝΔ – Νέα πρόσωπα στην Πολιτική Επιτροπή Ποιοι αυτοδιοικητικοί ενισχύουν την «γαλάζια» δύναμή τους

0

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και με το σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη», έκλεισε τις εργασίες του το 14ο Συνέδριο του κυβερνόντος Κόμματος, την Κυριακή 8 Μαΐου. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, ενώ παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού πως δεν θα έχουμε εκλογές νωρίτερα από ένα χρόνο, το κλίμα στα «πηγαδάκια» φαίνεται πως είχε έντονα προεκλογικό άρωμα.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχει και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία το ανώτατο κομματικό όργανο περνάει στα χέρια της γενιάς των 40άρηδων Ειδικότερα σημειώνουμε πως το 75% στη σύνθεση της νέας Πολιτικής Επιτροπής είναι νέα πρόσωπα, ενώ και ο μέσος όρος της ηλικίας των νέων μελών έχει κατέβει κατά 8,5 χρόνια.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του Συνεδρίου συνεδρίασε την Κυριακή, προκειμένου να επικυρώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η οποία διεξήχθη σε 31 εκλογικά τμήματα.  Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής με τη νέα της σύνθεση προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 11 Μαΐου το απόγευμα. Στην εκλογική διαδικασία ψήφισαν 1.696 άτομα, με έγκυρα ψηφοδέλτια 1.674. Στην πρώτη πεντάδα εκλέγονται οι κ.κ. Μαγγανά Όλγα (465 ψήφοι), Κατσαρός Βασίλειος (405 ψήφοι), Γιαννουλάκης Κωνσταντίνος (402 ψήφοι), Μητσόπουλος Κωνσταντίνος (401 ψήφοι) και Σαμαρά Μάρθα (393 ψήφοι).

Επιτυχία είχαν και αρκετοί  υποψήφιοι από τον Βόρειο Τομέα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η κα Μάρθα Σαμαρά, συνεργάτιδα του πρ. Υπουργού και Βουλευτή κου Γ. Κουμουτσάκου, η οποία μάλιστα εξελέγη στην πέμπτη θέση, αποδεικνύοντας αφενός πως ο κος Κουμουτσάκος έχει κάνει μια άριστη επιλογή συνεργατών και αφετέρου η επιτυχία αυτή προσθέτει ένα ακόμα δυνατό πλεονέκτημα στο πολιτικό γραφείο του πρ. Υπουργού.

Ξεχωρίζει ακόμα ο κος Γιαννικόπουλος Κωνσταντίνος Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος εξελέγη στην 15η θέση.  Πρόκειται για έναν άνθρωπο δραστήριο και ικανό με επιτυχίες στον τομέα του, ο οποίος επίσης φαίνεται πως μέσα στο Κόμμα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και την απόλυτη αποδοχή των στελεχών της παράταξης.

Στα πρόσωπα από τον Βόρειο Τομέα  εξελέγη επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. ΙΣΑ κα Λεονάρδου Πολυτίμη με μεγάλη προσφορά τόσο στην Περιφέρεια όσο και σε κοινωνικές και υγειονομικές δράσεις.

Το Ν. Ηράκλειο ύστερα από πολλά χρόνια αποκτά εκπροσώπηση στην Π.Ε. με την εκλογή του Αντιδημάρχου Μανώλη Κουτσογιαννάκη στην παρθενική του μάλιστα υποψηφιότητα!

Από τον Βόρειο Τομέα αναδείχτηκαν ακόμα με τη σειρά της εκλογής τους οι κ.κ., Φέκκας Μιχαήλ Πρόεδρος ΔΗΜ .Τ.Ο Μεταμόρφωσης, Δαμιανού Καλλιόπη-Λάουρα, Γεωργιόπουλος Διονύσιος πρ. Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Κηφισιάς και Πρόεδρος των Εφοριακών Ελλάδος, Καλιοντζή-Νικολοπούλου Κωνσταντίνα Πρόεδρος ΔΗΜ. ΤΟ. Χολαργού, Φιλιόπουλος Κωνσταντίνος Πρόεδρος ΔΗΜ. Τ.Ο Βριλισσίων, Κόπανος Διονύσιος-Νικόλαος Αντιπρόεδρος ΔΗΜ ΤΟ Γαλατσίου συνεργάτης της Δημοτικής Συμβούλου κας Ροκοφύλου, Παπανικολόπουλος Παντελής και Μουχτούρη Γερασιμιά Δημοτική Σύμβουλος και μέλος Δ.Σ. ΔΗΜ ΤΟ Αγίας Παρασκευής. Σημειώνεται πως από τον Βόρειο Τομέα εκλέχτηκαν 12 άτομα σε σύνολο 150, μια πολύ εκπροσώπηση στην Π.Ε. του Κόμματος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας