Κ. Χατζηδάκης στη Βουλή: Ποιος είναι πιο φιλεργατικός ; Αυτός που παραδίδει ανεργία 17,2% ή αυτός που τη μειώνει  στο 12,8% ;

0

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ερευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2021  που δημοσιεύθηκε σήμερα έδειξε ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα  ήταν πάνω από 4 εκατομμύρια, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Και το ποσοστό της ανεργίας -που παραλάβαμε στο 17,2%  το καλοκαίρι του 2019- υποχώρησε το Δεκέμβριο στο 12,8%, παρότι μεσολάβησε ο κορωνοϊός και παρά τις εκτιμήσεις ορισμένων  για άλμα της ανεργίας μετά τη λήξη των μέτρων στήριξης. Αντί γι’ αυτό , η ανεργία μειώθηκε», σημείωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης κατά τη δευτερολογία του στη σημερινή συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ποιος είναι άραγε πιο φιλεργατικός ; Αυτός που παραδίδει την ανεργία στο 17,2% – ο ΣΥΡΙΖΑ- ή αυτός που τη ρίχνει στο 12,8 %;» διερωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης. «Ήταν πιο φιλεργατική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ  40.000 θέσεις εργασίας σε 4 χρόνια ή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που σε 1,5 χρόνο βγάλαμε 50.000 θέσεις εργασίας, τριπλασιάζοντας  δηλαδή τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται ο ΟΑΕΔ ; Και αυτό δεν είναι το τέλος στην πολιτική μας για τους εργαζομένους, διότι στο τέλος Απριλίου θα ανακοινώσουμε μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Μια αύξηση που δεν είναι μόνο θέμα βούλησης της κυβέρνησης, αλλά αποτέλεσμα της συνολικής οικονομικής μας πολιτικής. Της δημοσιονομικής, της αδειοδοτικής, της εργασιακής, της φορολογικής και της ασφαλιστικής. Όσα συνθήματα και να λέτε, ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του.  Διότι εσείς μπορείτε να δίνετε θεατρικές παραστάσεις κοινωνικής ευαισθησίας, οι πολίτες όμως κοιτάζουν την κοινωνική αποτελεσματικότητα. Και εκεί είναι που σας κερδίζουμε !», κατέληξε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας